05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 22:44

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Amasya Yavuz Selim Meydanında gerçekleştirilen törenle coşkuyla kutlandı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 31-08-2019 14:42   Güncelleme : 31-08-2019 14:42
30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Amasya Yavuz Selim Meydanında gerçekleştirilen törenle coşkuyla kutlandı.

Gazi Mustafa Kem Atatürk’ün önderliğindeki Türk ordunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferiyle sonuçlanan ve dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri arak tarihe geçen Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 97. yıldönümü 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta duğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı. Bu kapsamda Yavuz Selim Meydanında yapılan törene Vi Dr. Osman Var, Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, Garnizon Komutan Vekili Albay Fatih Akpınar, Belediye Başkan Vekili Cahit Aktaş, il protokü ve vatandaşlar katıldı.

Vilik makamında tebriklerin kabulünden sonra Yavuz Selim Meydanında saygı duruşu ve İstikl Marşının okunmasının ardından Vi Dr. Osman Var, Garnizon Komutan Vekili Albay Fatih Akpınar ve Belediye Başkan Vekili Cahit Aktaş, hkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı. Daha sonra 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığından Yarbay Vkan Yılmaz, günün anlam ve önemini vurguladığı konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kem Atatürk'ün komutasındaki Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 97. yıl dönümünü gururla kutladıklarını ifade etti.

Programda, İstikl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Cenk Marşı’ adlı şiirini lise öğrencisi Ayşegül Keçeci seslendirirken, Amasya Gençlik Merkezi hk oyunları ekiplerinin fklor gösterisinin ardından lise öğrencisi Onur Kurt ‘Akdeniz’e Doğru’ adlı şiiri okudu. Program, askeri birliklerinin geçit töreni ile sona erdi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert