05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 20:37

Amasya CHP İl Başkanlığından 1 Eylül Barış Günü Açıklaması

Amasya CHP İl Başkanlığından 1 Eylül Barış Günü Açıklaması

AMASYA
Giriş Tarihi : 03-09-2019 15:31   Güncelleme : 03-09-2019 15:31
Amasya CHP İl Başkanlığından 1 Eylül Barış Günü Açıklaması

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, Cumhuriyet Hk Partisi Amasya İl Örgütü arak tüm ulumuzun ve ulusların Barış gününü kutlar, tüm insanlığın barış, huzur ve adet içinde yaşamasını temenni ederim.

Yaşadığımız coğrafyada ve tüm dünya da barışa duyulan ihtiyaç her geçen gün daha da artıyor. Mustafa Kem’in ‘yurtta barış dünyada barış’ sözüyle, en yın şekilde anlamını bulan, barış tebinin ve barış için verilen her türlü çabanın, tüm insanlık için önemli ve değerli bir kazanım duğuna inanıyoruz.

Barış Günü”nde Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu Ulu Önder Mustafa Kem ATATÜRK’ÜN “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesine bir kez daha hatırlamak, tüm dünyaya hatırlatmamız gerekir.

Dünya Barış Günü’nde yaşanacak bu birliktelik, insanlığın temel kavramlarından mıdır. Bu kavramda bizlere güç verecektir.

Dünyaya aynı temel değerlerle bakan, emperyizme, sömürüye, yoklluğa ve savaşlara karşı an insanlar arak, düşünsel ve ideojik birlikteliğimiz, komşularımızla barış içinde yaşamamız için öncü bir adım mıdır. Barış, insanca yaşamanın mazsa maz koşuludur.

Öncelikli sorumluluğumuz ülkemizi bir an önce hukukun üstünlüğüne, adete, demokrasiye ve özgürlüğe dayı tam bir iç ve dış barışa kavuşturmak mıdır.

1 Eylül’ün Dünya Barış Günü arak kutlanmasının bu yıl 80. yılı masına karşın, ha dünyanın birçok bölgesinde emperyizmin çıkarları uğruna uk uk kan akmakta, milyonlarca mam insan katledilerek yaşamlarına son verilmektedir.

CHP geçmişten bugüne taşıdığı tarihsel sorumlulukları doğrultunda şimdiye kadar duğu gibi bundan sonra da, kkınmış, demokratikleşmiş, laik bir Türkiye için, karanlığa, faşizme, darbelere, savaşlara, emperyist çıkarlara karşı ülkemizde, bölgede ve dünyada barışı savunmaya devam edecektir.

Biz, barışın ve kardeşliğin egemen duğu bir Türkiye ve Dünya özlemi ile her türlü kirli savaşa karşıyız. Ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyanın savaşlarla, kardeş katliamlarıyla, acı ve gözyaşlarıyla anılmasına son vermeliyiz. İşte bu yüzden her zamankinden daha fazla barışa, kardeşliğe, dayanışmaya ihtiyacımız var. 1 Eylül Dünya Barış Gününde, barışın egemen acağı bir gelecek diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz mak üzere, insanlık dünyasına barış diliyor, barışın egemen acağı bir ülkede, bir coğrafyada ve dünyada yaşamak dileğiyle “1 Eylül Dünya Barış Günü”nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı nuyorum.

Reşat KARAGÖZ
CHP Amasya İl Başkanı

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert