Amasya Valisi Dr. Osman Varol, TRT Avaz kanalında ekranlara gelen ‘Vizyon Türkiye’ programına verdiği röportajda ilimizin tarihi, kültürel zenginlikleriyle tarım, sanayi, turizm, eğitim alanlarında yapılan ve uygulanması planlanan proje ile çalışmaları anlattı.

Anadolu şehirlerinde reel sektörün durumu, şehirlerimizin ülke ekonomisine ve turizme katkısının anlatıldığı “Vizyon Türkiye” programının çekimleri ilimizde gerçekleşiyor.

Program ekibine Şehzadeler Gezi Yolu’nda röportaj veren Vali Varol, Milli Mücadele döneminde ilimizin üstlendiği misyon ile cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilan ettiği ve bu yıl 100. yıldönümünü gururla kutladığımız cumhuriyetimizin doğum belgesi niteliğindeki Amasya Tamimi ile ilgili tarihi bilgileri aktardı.

Açık hava müzesi görünümündeki ilimizin tarihi, kültürel zenginlikleriyle tarım, sanayi, turizm ve eğitim alanlarında yapılan ve uygulanması planlanan proje ile çalışmaları anlatan Vali Varol, tarihi ve doğal çeşitliliği bir arada görmek isteyenleri ilimizi görmeye davet etti.

Vali Varol, program ekibinde yer alanlarda görüşüp çalışmaları dolayısıyla kendilerini tebrik etti.