Muharrem Ayı’nın 10’uncu gününe denk gelen Aşure günü nedeniyle Altınokta Körler Derneği Amasya Şubesi tarafından Engelsiz Yaşam Parkı’nda aşure günü düzenlendi.

Etkinliğe Amasya Valisi Sayın Dr. Osman Varol’un eşi Funda Varol hanımefendi, CHP Amasya Milletvekilimiz Sayın Av. Mustafa Tuncer, İl Jandarma Komutanımız Sayın Albay Ali Yıldız,Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı  İl Emniyet Müdürümüz Sayın Fahri Bulut, İl Müftümüz Sayın Abdulkadir Keşvelioğlu, Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlarımız katıldı.

İlk olarak günün önemine binaen Altınokta Körler Derneği Amasya Şube Başkanı Musa Demiryarar bir konuşma yaptı. Daha sonra söz alan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise konuşmasında şunları söyledi;

Muharrem ayı mübarek ayların 4’ünden bir tanesidir. Biz her gittiğimiz yerde şu ifadeyi kullanıyoruz. Diyoruz ki aslı olan birliktir, muhabbettir, aslı olan gönül muhabbetidir. Her zaman söylediğimiz bir şey var, gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül muhabbet ister, gönül dost ister, gönül yarenlik ister diyoruz. Bu mübarek muharrem ayında da aynen bu söylediğimiz sözlerin teşekkülünün oluştuğunu görüyoruz. Muharrem ayı hem bizim daha nezaketli davranmamıza, daha saygılı davranmamıza ve ayrıca aşure münasebetiyle de birlikteliğimizin sağlanmasına vesile oluyor. Biz diyoruz ki; “Sünni’yiz Aleviyiz, Senlik benlik yok bizde bir aşkın aleviyiz” ve sonra da diyoruz ki, İşte biz peygamberimiz Muhammed (S.A.V) ümmetiyiz dedi.

Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından son olarak söz alan CHP Amasya Milletvekili Av. Mustafa Tuncer’de muharrem ayının önemi vesilesiyle bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Protokol üyeleri tarafından etkinliğe katılanlara aşure dağıttı. İl Müftüsü Keşvelioğlu tarafından yapılan dua sonrası program sona erdi.