Vali Dr. Osman Varol, Hamdullah Efendi Yaşatma ve Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen Aşure etkinliğine katılarak vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Etkinliğe, Vali Varol’un yanı sıra, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken, Hamdullah Efendi Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Çelebi, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

İnsanlığın tarihinin iyilikle kötülüğün mücadelesi şeklinde geçtiğini ve iyiliğin üstü kapatılamaz bir yıldız ile güneş gibi parladığı olayların var olduğunu belirten Vali Varol, “Kerbela olayı da onlardan bir tanesidir. Hazreti Hüseyin ile bir grup yoldaşının orada mahrum bırakıldıkları ve hunharca katledilmeleri bizlere en temelde şu mesajı veriyor. Ne olursa olsun, neyden mahrum kalırsak kalalım, neyi kaybedecek olursak olalım doğrunun, doğruluğun yanından, izinden ayrılmamamız gerekiyor. İşte Cennetin gençlerinin efendisi, Şehitler Serdarı Hazreti Hüseyin’in ve onun hikayesinin bize anlatması gereken temel nokta budur. Bizim burada örnek almamız gereken her ne olursa olsun o insanların, Ehl-i Beyt’in doğrunun yanında yer alıp neyi kaybedecek olursa olsunlar, canlarını kaybetme pahasında dahi doğrudan, doğru yoldan vazgeçmemeleridir. Biz bunu örnek alıp bundan sonra hayatımızda buna göre devam etmeliyiz diye düşünüyorum” dedi.

Muharrem ayında tutulan oruçların ve gerçekleştirilen aşure hayırlarının Mevla’nın dergahı izzetinde kabul olmasını dileyip vatandaşlarımızla bir arada gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Vali Varol, “Bizim milletimiz, bizim toplumumuz öyle güzel bir toplum ki, iyi hatıralarında da, kötü hatıralarında da bu hatıralarını hatırlamak ve insanlarla paylaşmak için sürekli hayır yapmayı, sürekli lokmasını, maddi varlığını paylaşmayı ön plana çıkarır. Bu bizim gerçekten çok önemli hasletlerimizden bir tanesidir. Bugün baktığınızda bu Anadolu topraklarında bizim çok güzel bir hikayemiz var. Yaklaşık bin yıldır Anadolu topraklarını yurt etmek için adım adım bir dantel, örgü gibi dolaşmış durumdayız. Bugün hemen hemen her köyümüzde Bir Eren, bir Alperen bir Baba, bir Dede’nin kabri var ve onun etrafında oluşmuş manevi iklim var. Bu bin yıl boyunca biz iyi günlerimizde, kötü günlerimizde bu Anadolu’yu kendimize yurt ve vatan edindik. Bunu yaparken geçtiğimizde yaşadığımız Kerbela olayı gibi anıları da hafızamızda tutup bunlardan önemli dersler çıkartarak, en önemlisi Aşure gibi çokluklar içinden güzel bir birlik ortaya çıkararak gerçekleştirdik. O Erenlerin, Alperenlerin, Babaların, Dedelerin kabirleri bu topraklarda oldukça, bizler ve bizlerin çocukları, torunları onlara sahip çıktıkça onların manevi iklimi etrafında birleşmeye, bir olmaya devam ettikçe karşımıza gelen her türlü zorluğu, her türlü sıkıntıyı, belayı da aşabileceğimize, birlik içerisinde aşabileceğimize canı gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte bütün şehitlerimiz anısına dualar edildi, aşure ve lokma dağıtıldı.