Göynücek İlçesi Çaykışla Köyünde Sultan ana Cem evinde İkizyaka ve Çaykışla Köyü Derneği Başkanı Sinan Karamelek ve yönetiminin daveti üzerine Aşure ve birlik kurban lokması programına katıldı. Etkinlikte Başkan Sarı’ya MHP Amasya İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mesut Ünal, Ülkü Ocakları Amasya İl Başkanı Recep Dip ve Hukuk Danışmanı Umut Yolcu eşlik ederken, programa Dernek Başkan Yardımcısı Cemal İnce, Köy Muhtarı Aslan Bal, İsmet Kılıç (Dede), İstanbul Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal, İstanbul Amasya İl Dernek Başkanı Mehmet Parlak’ın yanı sıra köy sakinleri katıldı.

Hazırlanan Aşure ve birlik Kurban lokmasından tattıktan sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, şunları söyledi; “Herkesin Muharrem Ayını, Kurban lokmasını ve Aşure gününü kutluyorum. Muharrem mübarek aylardan birisidir. İslam dininde bu ayda kötülük başta olmak üzere Müslümanların savaşını dahi men etmiştir. Kerbela olayından sonra alınan kararlar içerisinde bunlar yer almaktadır. Tabi gün, acı, matem, yas, dert ve iyilikler unutulmaz. Muharrem ayının içerisinde geçen istemediğimiz gönlümüzün, ruhumuzun kabul etmediği olaylar zuhur etmiştir. Bunlardan en önemli olanı ise kerbeladır. Şöyle analiz noktasına gelip, bugünde yorumladığımızda bu işin kabul edilir, hiçbir tarafının olmadığını aklı olan, aklıselim düşünen, imanı ve gönlü ile düşünen herkes kabul etmelidir. Yani Peygamber efendimizin iki gözüm dediği, gönlümün nuru dediği, sağ elim, sol elim dediği Hasan ve Hüseyin efendilerimizin şehit edilmesinin kabul edilir, hiçbir tarafı yoktur” dedi.

Başkan Sarı, konuşmasının ardından Dernek Başkanı Karamelek, İsmet Kılıç(Dede) ve beraberindekiler ile önce mutfak kısmını, daha sonra ise Cemevini ziyaret etti. Sarı, Canlar ile bir süre hoş bir sohbet ve hasbihal ettikten sonra buradan ayrıldı.