Amasya Üniversitesi Teknoji Fakültesi Konferans Sonunda Saat 10:00' da düzenlenen Panel' e ; Mustafa Çışkan ( Makine Yüksek Mühendisi, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ), Mustafa Serdar Ataseven ( Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi , Türer Yönetim Kurulu Başkanı, Fatih Önder ( Elektrik Elektronik Mühendisi , YEDAŞ Amasya İl Koordinatörlüğü ) , Cem Aydın ( Gıda Yüksek Mühendisi TKDK Amasya İl Koordinatörlüğü ) , Yrd. Doc. Dr. Ün Kurt ( Amasya Üniversites, Teknoji Fakültesi Dekan Yardımcısı ),  Özgür Gıda Mobilya SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ Yönetim Kurulun'dan Ali Rıza Ağış ,Ümit AĞIŞ ve Amasya Bölgesi İş

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının öncülüğünde düzenlenen panelde Tarıms ve Kırs Kkınmayı Desleme Kurulu (TKDK) Eylül ayında yenilenebilir enerji yatırımlarını deslemek üzere hibe proje çağrısına çıkacaktır. (Güneş, Rüzgar, Kojenerasyon vb.). Kamu kurumları %100, Özel Şirketler %65 hibe oranı ile Deslenecek an projede Amasyamızın yenilenebilir enerji anında bölgenin örnek bir İl ması yunda adım atıldığını belirtti.

 

         Pande konuşmacı arak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Makine Yüksek Mühendisi Mustafa Çışkan; bunun iş anları yaratacağı, faiyetleri artıracağı ve standartları geliştireceğini söyledi.