İl Genel Meclisi Olağanüstü toplantısında AK Parti 10 kabul, CHP 5 red ve MHP 4 çekimser oy kullandı.

Amasya İl Genel Meclisi 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanunun 12.maddesine 5675 sayılı kanunla eklenen fıkra gereği İl Genel Meclisi 19 Eylül Perşembe günü saat: 14.00’te Zeki Erarslan başkanlığında, İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Encümen Müdürü Muammer Şahin ve meclis üyelerinin katılımı ile olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi.

Başkan Zeki Erarslan’ın açılış konuşmasının ardından, İl Genel Meclis üyeleri Deniz Sümer, Mesut Ünal ve Hüseyin Durmuş’un müşterek imzaları ile verilen önerge İl Özel İdaresi uhdesinde bulunan İR:476 (ER: 1004649) İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından işletilen Eski Çeltek Kömür İşletmesinin alanını Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından rödövans usulü ile kiralanması ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu ile Enerji ve Doğal Kaynaklar Komisyonunca müşterek tanzim edilen rapor görüşüldü.

Rapor üzerine söz alan Hüseyin Durmuş (CHP) görüşlerini şöyle dile getirdi; Eski Çeltek Kömür İşletmesinin kiralanmasına karşıyız. Bu kararı çok iyi düşünüp öyle karar vermeliyiz. Çocuklarımıza ve torunlarımıza mahcup olacak bir karara CHP olarak red oy kullanacağız.

Salim Koçak (CHP); 10 gün içerisinde önümüze gelen bu raporun bir talimat olduğunu düşünüyorum. Oyumuz red olacaktır.

Mesut Ünal (MHP); Özel İdarenin maddi olarak zarara uğrayacağını düşünüyorum. Kaygılarımız var. MHP olarak oyumuz çekimser olacaktır.

İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan cevabi konuşmasında; Bizler çocuklarımız için varız. Hüseyin Durmuş kardeşimizin durumun anlıyorum. Ortada devletimiz var. Ben talimata göre iş yapmıyorum. Bir Allah’ın kulu talimata göre iş yapıyor diyemez. Hassasiyeti anlıyorum. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.

Deniz Sümer (AK Parti); Burası devlet kurumudur. Biz ekonomik durumu düşünüyoruz. Eski Çeltek Kömür Madeninde çalışan hiç kimse mağdur olmayacaktır. Kiralayacak olan Türkiye Kömür İşletmesi Genel Müdürlüğüdür. Buda devletimizin kurumudur.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada; AK Parti 10 kabul, CHP 5 red ve MHP 4 çekimser oy kullandı. Oy çokluğu ile kiralanmasına karar verildi.

Diğer gündem maddesi ise; İl Özel İdaresine bağlı Amasya İl Özel İdaresi Eski Çeltek Bütçe içi Kömür İşletmesi’nin faaliyet alanının genişletilerek faaliyet konularına Yenilenebilir Enerji’nin dahil edilmesi ve isminin Amasya İl Özel İdaresi Eski Çeltek Bütçe içi Kömür Enerji ve Yenilenebilir Enerji İşletmesi olarak değiştirilmesiyle ilgili teklif görüşüldü ve Plan Bütçe Komisyonu ile Enerji ve Doğal Kaynaklar Komisyonuna sevki oy birliği kabul edildi.