Vali Dr. Osman Varol, Suluova ilçemizde gerçekleştirilen Aşure etkinliğine katılarak vatandaşlarımızla bir araya geldi.


Muharrem ayı dolayısıyla Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Suluova Şubesi tarafından gerçekleştirilen Aşure etkinliğine Vali Varol’un yanı sıra Suluova Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Muharrem ayında tutulan oruçların kabul olmasını dileyen Vali Varol, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında katıldığı etkinlikte vatandaşlarımızla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Yaptığı konuşmada Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela’da şehit edildiği günün tüm İslam dünyasının matemi olduğunu belirten Vali Varol, “İyilik, kötülük mücadelesi tarihin her dönemlerinde çeşitli şekillerde kendini ortaya koyuyor ve bunlar bir takım semboller haline dönüşüyor. İşte İslam dünyasın bu anlamdaki en önemli sembol hadiselerinden bir tanesi Kerbela hadisesidir. Oradaki şehitlerimiz iyilik kavramının bizim gönlümüzde yaşayan timsallerindendir” dedi.

Milletimizin geçmişte olduğu gibi gelecekte de her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce sahip olduğuna değinen Vali Varol, “Sahip olduğumuz değerleri, inancımızı, töremizi bizden sonraki kuşaklara layıkıyla aktarabilirsek bugün eriştiğimiz refah seviyesi ve bu topraklarda kurduğumuz bu düzeni bundan sonra yüzlerce yıl, binlerce yılda evlatlarımız sürdürebilecektir” ifadelerini kullandı.

Semah gösterisinin yapıldığı etkinlikte bütün şehitlerimiz anısına dualar edilmesinin ardından aşure ve lokma dağıtıldı.