Edinilen bilgilere göre; Suluova ilçesi Arucak Köyünde ikamet eden Alzheimer hastası 73 yaşındaki Fatma Aslan, dün sabah saatlerinde evinden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber ınamadı.
 
 Aramaya çıkan yakınlarının 156 Alo Jandarma’ya kayıp ihbarında unduğu Alzheimer hastası Fatma Aslan’ı Suluova Jandarma Komutanlığı arama kurtarma ekipleriyle, Amasya AFAT ekipleri, yakınları ve köylülerin katıldığı arama-kurtarma çışmarı başlatılmasının ardından bugün saat 10.00 sırarında köyden 2-3 km uzakta Alabedir Köyü kırsında açık arazide undu.
 
 Yorgun ve bitkin vaziyette yerde yatar şekilde unan Alzheimer hastası Fatma Aslan 112 Acil Am ansı ile Suluova Devlet Hastanesine getirilerek muayene tına ındı. Bilinci açık an ve vücudunda önemli bir yarası unmayan Alzheimer hastası Fatma Aslan burada yapılan gerekli muayenesinin ardından Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
 
 Arama çışmarında yer an erkek kardeşinin damadı Şahin Çıtak(42), hiç evlenmeyen Fatma Aslan’ın işitme ve görme güçlüğü çektiğini ve küçüklüğünden beri akli dengesinin zayıf duğunu ve de Alzheimer hastası duğunu, erkek kardeşi Sadık Aslan’la birlikte köyde ğını, dün sabah saatlerinde köydeki yakınlarına gitmek için evden ayrılmasının ardından bir daha kendisinden haber amadıklarını, sağ sağlim dukları için sevinçli duklarını söyledi.