Merzifon'da gerçekleştirilen ve TÜBİTAK'ın desteklemeye değer görerek seçtiği 50 proje arasından 6. sıradaki Merzifon Bilim Şenliği’nin açılışını gerçekleştiren Vali Dr. Osman Varol, stantlarda incelemede bulunarak öğrencilerden projeleriyle ilgili bilgi aldı.

Açılışa, Vali Varol’un yanı sıra Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Alp Kargı, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, daire amirleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK 4007 Merzifon Bilim Şenliği’nin 2018/2. Çağrı döneminde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destekleri programları kapsamında desteklenmeye değer görülerek seçilen 50 proje arasında 6. sırada olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Varol, bilgiye ve bilime hakim olanın dünyaya hakim olduğunu, inancımızın, töremizin ve ailevi değerlerimizin aktarılmasının inanılmaz derecede öneminin bulunduğuna işaret ederek, “Bunu yaparken aynı zamanda yanına bugünkü oyunun kuralı olan bilime hakim olmalı, bilgiye hakim olmayı eklersek biz dünyanın kurucu milletlerinden bir tanesi olma özelliğimizi de bundan sonraki çağlarda sürdürürüz diye düşünüyorum. İşte onun için çocuklarımızı daha çok küçük yaşlardan itibaren onların sevebileceği, hoşuna gidebilecek tarzdaki pedagojik olarak onlara uyumlu olan çalışmalarla, programlarla bilimle haşır neşir olmaya başlamaları, bilimi sevmeye başlamaları onların gelecekte de bilim üreten nesiller, bilgi üreten nesiller olmasının yolunu açacaktır” dedi.

Beraberindekilerle birlikte incelemede bulunduğu stantlardaki projeler konusunda bilgi alan Vali Varol. Öğrencilerle eğitimcileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.