Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Amasya Valisi Dr. Osman Varol, 2019 yılı için desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 34 milyon TL olduğunu söyledi.Varol, “Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı için 21 milyon TL, Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm Mali Destek Programı için 7 milyon TL, Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı için 6 milyon TL kaynak öngörüldü. Proje başvuruları 9 Eylül 2019 tarihinde son ermiş olup değerlendirme aşamasına geçildi” dedi.
“OKA Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı” Amasya Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında, Samsun Valisi Osman Kaymak’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.
Toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından

açıklanan 2019 yılı Sosyal Destek Programı ve TR83 Bölgesi olarak Amasya, Çorum, Samsun, ve Tokat illerinin de başvuru yapabileceği programa bölgeden yapılacak duyuru, hazırlık ve güdümlü proje başvuru süreçleri ele alındı.
OKA Yönetim Kurulu Başkanı Amasya Valisi Dr. Osman Varol, 2019 yılı sosyal destek programı hedeflerini “Sosyal sorunları gidermek, sosyal yapının ihtiyaçlarına karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek, sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak” şeklinde açıkladı.
Başvurular OKA’nın ekim ayı yönetim kurulu toplantısında ele alınacak olup, yapılacak değerlendirme sonrasında her ilden kurul kararıyla belirlenecek üçer proje nihai değerlendirme için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderilecek.
“OKA Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı” Amasya Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında, Samsun Valisi Osman Kaymak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Eraslan, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.