05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 17:23

G3 Forum'un 11'incisi Amasya'da Gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu (g3 Forum) Amasyada gerçekleştirildi. Forumda iş dünyasının önde gelen isimleri, girişimciler ve girişimci adaylarıyla deneyimlerini paylaştı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 01-10-2019 09:45   Güncelleme : 01-10-2019 09:45
G3 Forum'un 11'incisi Amasya'da Gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu (g3 Forum) Amasyada gerçekleştirildi. Forumda iş dünyasının önde gelen isimleri, girişimciler ve girişimci adaylarıyla deneyimlerini paylaştı.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odasının evsahipliğinde Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen ve fikirden finansmana her yönüyle girişimciliğin konuşulduğu, sektöründe başarıya ulaşmış iş insanlarının girişimci ve girişimci adaylarına tecrübe aktarımında bulunduğu Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu’na Vali Varol’un yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Mehmet Atlı, Belediye Başkanvekili Ahmet Aydın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, g3 Forum Başkanı Gülden Yılmaz, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, daire amirleri ve diğer konuklar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan forumun açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, artık Anadolu’ya yayılan g3 Forumu’nun bir marka haline geldiğini belirterek bunda kadın ve genç girişimci kurularının büyük emeklerinin olduğunu söyledi.

Genç girişimcilere ve girişimci adaylarına başarılı olmanın sırlarını anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Girişimcilik zenginliktir. Zengin olmanın formülü de girişimcilikte. Bugün Türkiye'de girişimcilik konuşuluyorsa, marka olduysa bunda hiç mütevazi olmayacağım, Türkiye'nin gündeminde girişimcilik yokken, Türkiye'nin gündemine biz soktuk. Kendim zengin olmak istediğim için yaptım bunu. Sen ne kadar zenginsen ben o kadar zenginim. Birbirimizden kıskanmamamız lazım, kim ne kadar zenginse muhakkak hepimize faydası olur” diye konuştu.

Vali Varol ise, prestijli forumun Amasya’da gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek ilimizin tarihçesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Üretilen ürünlerin pazarlanabilmesi için orijinal bir noktanın yakalanması gerektiğine değinen Vali Varol, “Bunun için ben gereken her şeye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bunun yaşayan canlı örnekleri var. Fikir çok önemli. Ama fikirler uygulanabilir bir takım planlara bağlandığında ancak proje dediğimiz kavrama dönüşürler. O fikri eğer mantıklı, güzel bir projeye dönüştürürseniz iyi projenin her zaman kendi finansmanını bulduğuna, yarattığına inanıyorum. Bu kamuda da böyledir. Özel sektörde de böyle olduğunu düşünüyorum. Eğer gerçekten iyi bir proje ortaya koyarsanız finansman bence en son sıralarda gelecek sorundur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Habitat Başkanı Sezai Hazır, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile g3 Forum Başkanı Gülden Yılmaz’ın girişimciler ve girişimci adayları ile deneyimlerini paylaştığı forumda Vali Varol ve beraberindekiler, kurulan stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert