Matematikçiler Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın, Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin Sayan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Özen, Yasin Demirci ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’yı makamında ziyaret ettiler.

Toplumda matematik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla çalıştıklarını ifade eden Matematikçiler Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın, “Düzenli olarak matematikçileri, matematik eğitimcilerini, eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri kamuda çalışan matematikçileri ve mühendisleri bilimsel platformlarda bir araya getirme gayreti içerisindeyiz. Amasya Üniversitesinin gerçekleştirdiği çalışmaları biliyor ve yakından takip ediyoruz. Gelecek yıl gerçekleştireceğimiz sempozyumla ilgili üniversitenin imkanlarını bizlere açmasından dolayı Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı’ya teşekkür ederiz.” dedi.

Matematikçileri Amasya Üniversitesinde misafir etmekten mutluluk duyacaklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Amasya Üniversitesi olarak tüm kurum ve kuruluşlarla kurulacak iş birliklerini önemsediklerini belirterek, Matematikçiler Derneği ile 2020 yılında gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Sempozyumunda ortak çalışmaya ve imkanlar ölçüsünde desteğe açık olduklarını dile getirdi.