05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 12:18

'Yaya Geçidi Nöbeti' Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi

“Yaya Öncelikli Trafik Yılı” kapsamında “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 03-10-2019 16:05   Güncelleme : 03-10-2019 16:05
'Yaya Geçidi Nöbeti' Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi

“Yaya Öncelikli Trafik Yılı” kapsamında “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığınca ilan edilen “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” kapsamında gerçekleştirilen “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliğine katılan Vali Dr. Osman Varol, öğrencilerimiz, engelli vatandaşlarımız ve il yöneticileriyle birlikte trafikte yaya önceliğine dikkat çekti.

Yaya güvenliğini sağlamak üzere devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek amacıyla başta okullar olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' sloganıyla İçişleri Bakanlığımızca ülkemiz genelinde eş zamanlı uygulanan etkinliğin önemine dikkat çeken Vali Varol, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önderliğindeki çalışmaların trafikteki kayıplarımızı azaltmak, trafik kurallarının daha doğru uygulanabilmesi ve bu alanda dünya standartlarını yakalayabilmesi için yapıldığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl içerisinde başlanan çalışmalarla çok sayıda etkinlik ve farklı eğitim programları ile yol yapılan uygulamalarının yapıldığını anımsatan Vali Varol, “Bunlarla hep şunu amaçladık. Trafikte yayanın önceliği vardır. Yaya öncelikli trafik kavramını mutlaka toplum içerisinde yerleştirmemiz, kuralların uygulanmasını sağlamamız gerekiyor. Bunu yapmak içinde çalışmalarımızın tamamını gençlerimize, çocuklarımıza yoğunlaştırdık. Çünkü toplumsal açıdan önemli bazı kavramları önce öğrencilerimize, gençlerimize, çocuklarımıza öğretmemiz, onlara benimsetmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yeşilırmak Ortaokulu önünde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Varol’un yanı sıra 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Atlı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kazan, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, daire amirleri, öğrenciler ve engelli bireyler katıldı. Etkinlikle polis ve jandarma trafik ekipleri de görev aldı.

Durdurulan araçların sürücülerine çiçek veren Vali Varol, öğrencilerle de etkinliğin önemi konusunda bir süre sohbet etti.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert