05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 14:46

'10. Solunum Zirvesi'ne Amasya Ev Sahipliği Yapıyor

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “10. Solunum Zirvesi” için Amasya’ya gelen Kulak Burun Boğaz Uzmanı akademisyenleri ile yemekte bir araya geldi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 04-10-2019 12:56   Güncelleme : 04-10-2019 12:56
'10. Solunum Zirvesi'ne Amasya Ev Sahipliği Yapıyor

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “10. Solunum Zirvesi” için Amasya’ya gelen Kulak Burun Boğaz Uzmanı akademisyenleri ile yemekte bir araya geldi.

Bu yıl “10. Solunum Zirvesi”ne Amasya ev sahipliği yapıyor. Apple placce otelde gerçekleştirilecek ve 4 gün boyunca devam edecek olan kongreye Türkiye’nin değişik illerinden Kulak Burun Boğaz akademisyenlerinden oluşan 100 kişilik bir ekip iştirak etti. Grubu pirler parkında ağırlayan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Değerli hocalarımız ve akademisyenlerimizle sohbet ederken, Şehrimiz hakkındaki düşünceleriniz bizleri mutlu etmiştir. Bu anlamda sizler gibi dünyayı tanıyan ilmi ile amil olan büyüklerimiz, dostlarımızın sözleri bizler için altı çizilecek sözlerdir. Onun için bizi hem şahsınız, hem sözleriniz burada oluşunuz ziyadesi ile mutlu etmiştir. Tüm emeği geçen dostlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Nice organizasyonlarda burada buluşmak dileğiyle tekrar bir araya gelmek ümidiyle diyor, Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Solunum Zirvesi organizatörü ve Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Cingi ise, “Birçok yerde toplantılar gerçekleştirdik. Bugün de burada 10. “Solunum Zirvesi” için Amasya’da bir araya geldik. Solunum zirvesi hem egzersiz yapılan, Hem egzersizlerin göğüs ve kulak burun boğaz ile ilgili etkilerini ortaya koyan ve çeşitli ilaçların bu fonksiyonlara etkilerini saptayan, bir toplantı zinciridir. Bu kez Amasya’dayız. 100 kulak burun boğaz ve göğüs hastalıkları ekibi bizimle, Amasya’da hem üniversitenin, hem Belediyenin, hem de Valiliğin ev sahipliği bizleri çok duygulandırdı. Bu anlamda desteklerini esirgemedikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Son olarak söz alan Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefedddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi ve Amasya Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Mustafa Erdoğan, Açıklamasında şunları kaydetti; “Solunum Zirvesi” kongresi bizim bölüm Başkanımız Prof. Dr. Üzeyir Gök’ün onursal Başkanlığında, Op. Dr. Nihat Susaman’ın Başkanlığında ve bütün Solunum Zirveleri toplantılarının sahibi Prof. Dr. Cemal Cingi hocamızın organizasyonu ile yapılıyor. Bu organizasyonda bizi Amasya Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Elmacı hocamız çok destelerde bulundular. Aynı zamanda Amasya Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sarı Bey organizasyonlarımıza desteklerini sundular. Kendilerine Amasya Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Kliniği ve katılımcı Akademisyen arkadaşlarımız adına çok teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Solunum Zirvesi organizatörü ve Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Cingi, kendi el emeği ile hazırladığı çiçek motifli cam tabağı Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya hediye etti.

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert