Amasya'da gençler adına  faaliyet gösteren Grup Dinamik adlı gençlik grubunun “ Sanatın Gizemi” adlı karma becerili Gençlik Değişim projesi  Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından uygulamaya değer görülmüştür.

Grup lideri Kaan UZUNÖZ’ün vermiş olduğu bilgilere göre 21-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Avrupa ülkelerinde İtalya, Bulgaristan, Letonya, Ukrayna ve ülkemizden katılacak toplam 32 genç ve 8 lider ile proje ilimizde gerçekleştireceklerdir. Değişim projesinde öğrenme güçlüğü çeken gençleri diğer  gençler ile bir araya getirerek  bu gençlerin  topluma entegrasyonlarını, dahil edilebilmelerini kolaylaştırmak, bu gençlerimizin kendilerine olan güvenlerini artırmak ve gençler hakkında farkındalık oluşturmak hedeflenmiştir. Proje süresince gençler hep birlikte,  origami, uçurtma yapma ve uçurma, kukla yapımı ve canlandırılması gibi el sanatları atölyelerini gerçekleştireceklerdir.

Farklı ülkelerden katılımcı olarak bir arada bulunan gençler yapacakları kültür geceleri ile  kendi kültürlerini tanıtma ve diğer farklı kültürler hakkında da bilgi sahibi olma fırsatını yakalayacaklardır. Tüm gençlere başarılı bir proje geçirmelerini diliyoruz.