Gümüşhacıköy Belediyesi'nin katkıları ile Müzik Ve Halk Oyunları Derneği'nin Amasya tamimi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle hazırlamış olduğu konser,  08 Ekim 2019 Cumhuriyet Kültür Merkezinde Türk Halk ve Türk Sanat Müziği eserleri icra edilmesiyle gerçekleşti.Aynı zamanda Hamamözü Hamit Kaplan Ortaokulu Müdür Yardımcısı Özgür Yüksel ve Cumhur Tekeoğlu koordinesinde Işık İlkokulu öğrencilerinden oluşan Kafkas ekibi, Hekimoğlu ve Kostak Ali Zeybek gösterisi izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi.

Amasya tamimi nin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konsere Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, eşi Esma Arabacı, Belediye Başkanı Zehra Özyol, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri, vatandaşlarımız katıldı.

Kaymakam Arabacı ve belediye başkanı Özyol Türk Halk ve Türk sanat müziği korosuna katılarak sanat müziğine eşlik ettiler. Zeybek gösterisi sonunda Özgür Yüksel’ in kaymakam Arabacı’ ya takdim ettiği Türk Bayrağı büyük alkış aldı.

Seyirciler tarafından beğenilen konser için Kaymakam Arabacı konserlerin önemi günlerde yapılması gerektiğini bu tür sosyal faaliyetlerin ilçe halkımız için çok değerli olduğunu ifade etti.Türk Halk Ve Türk Sanat Müziği Şefi Bayram Aksoy konserler için hazırlık aşaması için 3 aylık bir sürenin gerektiğini,  sahnede halkımıza sergilenecek eserlerin özenle seçildiğini, koroda görev alan saz ve ses sanatçılarının amatör bir ruhla katkıda bulundukları için, gönüllü olarak bir ekip çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Kaymakam Arabacı Türk Halk ve Türk Sanat Müziği konserindeki katkılarından dolayı Belediye Başkanı Zehra Özyol’a, Şef Bayram Aksoy’ a, değerli saz ve ses sanatçılarına tek tek teşekkür etti.

Müzik Ve Halk Oyunları Derneği üyeleri Kaymakam Arabacı’ ya ilgileri için şükranlarını sundular.