05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 10:40

Prof. Dr. Necmettin Tozlu Bize Ne Söyler? Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla Amasya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Prof. Dr. Necmettin Tozlu tarafından ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin Bize Ne Söyler?’ adlı konferans gerçekleştirildi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 21-11-2019 12:41   Güncelleme : 21-11-2019 12:41
Prof. Dr. Necmettin Tozlu Bize Ne Söyler? Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla Amasya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Prof. Dr. Necmettin Tozlu tarafından ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin Bize Ne Söyler?’ adlı konferans gerçekleştirildi. Konferansa Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, daire amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Prof. Dr. Fuat Sezgin’nin İslam bilim tarihi üzerine dünya’da etki bırakan bir insan olduğunu, zor ve çileli bir hayat yaşadığını ve bu süreç sonunda kendi ispatlamış önemli hizmetleri olmuş, geçmişte yapılmış olan icatların dünyaya tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli hizmetleri olan bir bilim insanı olduğunu söyledi. Prof. Elmacı; 2019 yılının ülkemizde ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ ilan edildiğini ifade ederek, Amasya Üniversitesi Olarak Prof. Sezgin’i azda olsa yaptığı hizmetleri, onun bulduklarını yeni nesillere anlata bilmek amacıyla bu konferansı düzendiklerini ifade etti. Ayrıca Konferansın konuşmacısı olan Prof. Dr. Necmettin Tozlu’nun kendisinde emeğinin olduğunu, Tozlu’nun Türkiye’nin yetiştirdiği ender eğitim felsefecilerinden biri olduğunu da söyledi.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı’nın yaptığı konuşmanın ardından açılış konuşması gerçekleştiren Vali Varol, çalışkanlığı hayatının temeline koyan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yaşantısının yaptığı çalışmalarıyla kendisini dünyaya kabul ettirmenin bir örneği olduğunu belirterek, hayatı boyunca ve bedeninin izin verdiği son ana kadar çalışmaya, üretmeye, ortaya bir şeyler koymaya gayret etmeye çalıştığını anımsattı.

Konferansta geçen yıl vefat eden ve İslam Medeniyeti üzerine yaptığı kapsamlı çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Fuat Sezgin’i yaşam öyküsü, eserleri ve entelektüel dünyası ile katılımcılara tanıtan Prof. Dr. Tozlu; çalışmaları, yaşantısı ve eserleri ile övünülecek bir bilim adamı ve kıymetli bir şahsiyet olarak tanımladığı Prof. Sezgin'in milli ve manevi değerlerden kopmadan başarılı olabilmenin açık bir örneği olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Necmettin Sezgi’nin yeterli düzeyde tanınmadığını işaret eden Prof. Tozlu gençlere örmek almaları tavsiyelerinde bulundu.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Tozlu’ya Vali Varol tarafından çiçek ve Rektör Elmacı tarafından adına dikilmiş olan fidanın sertifikası verildi.

, ,
Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert