05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 12:36

16 Ekim Dünya Gıda Günü Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü büyük bir coşkuyla kutlandı.

SULUOVA
Giriş Tarihi : 21-11-2019 12:40   Güncelleme : 21-11-2019 12:40
16 Ekim Dünya Gıda Günü Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinlik kapsamında Suluova Mihri Hatun Anaokulu öğrencileri Suluova Meslek Yüksekokulunu ziyaret edip bölüm öğrencileriyle okulu gezdiler ve daha sonra yüksekokul laboratuvarında simit üretimi yaptılar. Bugünün küçükleri yarının büyükleri çocuklarımız laboratuvarda bölüm öğrencileriyle asitlik analizlerini gerçekleştirdiler.  Günün anlam ve önemini belirten gıda sunumunun ardından çocuklarla oyunlar oynandı ve sağlıklı gıda ikramlarıyla program son buldu.

Etkinlik kapsamımda Gıda İşleme Bölümü öğrencileri ilçe halkının dikkatini çekmek için ilçe merkezine bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında halka günün anlam ve önemine dikkat çekmek amacıyla ellerinde “afiyet olsun israf olmasın, israfa karşı birleşelim, israfla kalpteki yardım duygusu ölür ve israf iflasın arkadaşıdır” yazılı pankartlarla sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Öğrenciler daha sonra vatandaşlara afiş ve broşür dağıttılar. Sağlıklı gıda kullanımının önemi ve israf hakkında ilçe esnafıyla görüşmeler yaparak halkı gıdayla ilgili bilinçlendirmeye çalıştılar.

Yürüyüş sonunda Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şirin Oba İlter, amaçlarının israfı önlemek ve farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. İlter; “Ülkemizde ekmek ve diğer tahıl ürünlerinde çok ciddi oranda israf yapılmakta. İnsanlar artan gıdalarını atmak yerine ihtiyacı olan insanlara ve sokak hayvanlarına vermeleri gerekir. Böylelikle dünyadaki açlığa bir ölçüde çare bulunabilinir. Ayrıca katkılı ve sağlıksız gıda tüketiminden de uzak durulması gerekir. Sağlıklı gıdalar tüketilerek ve sağlıklı gıda talebi arttırılarak katkısız ve sağlıklı gıdaların üretimini teşvik edilebilir” dedi.

Etkinliğe, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Sultan Acun, Öğr. Gör. Fadime Seyrekoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Şirin Oba İlter, Öğretim Görevlisi Ali Emrecan Ata Yüksekokul Sekreteri Erkan Bağ ve Gıda Bölümü öğrencileri katıldı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert