05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 02:36

Başkan Sarı: 'Muhtarlarımız milletimizin kılcal damarları'

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Muhtarlarımız, millet nezdinde devletin, devlet nezdinde milletin temsilcisi. Bir nevi arabuluculuk yapıyorlar. Ben onları memleketimizin, milletimizin kılcal damarları gibi görüyorum” dedi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 24-12-2019 08:23   Güncelleme : 24-12-2019 08:23
Başkan Sarı: 'Muhtarlarımız milletimizin kılcal damarları'

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Muhtarlarımız, millet nezdinde devletin, devlet nezdinde milletin temsilcisi. Bir nevi arabuluculuk yapıyorlar. Ben onları memleketimizin, milletimizin kılcal damarları gibi görüyorum” dedi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 19 Ekim muhtarlar günü nedeniyle Büyük Amasya Otelinde düzenlenen programda mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. İlk olarak Tüm muhtarlar derneği Başkanı Erhan Zengin, günün önemine binaen bir konuşma yaptı.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında şunları söyledi; “Böyle güzel bir vesilesiyle devlet-millet kaynaşmasının, dayanışmasının güzel bir örneği olan muhtarlarımızın gününü tebrik ediyorum. Muhtarlarımız, millet nezdinde devletin, devlet nezdinde milletin temsilcisi. Bir nevi arabuluculuk yapıyorlar. Ben onları memleketimizin, milletimizin kılcal damarları gibi görüyorum. Sokaklarımızı, hanelerimizi en yakın muhtarlarımız biliyor. Belediye hizmetlerinin yürütülmesinden, yerel meselelere çözüm aranmasına kadar muhtarlarımızın ikazlarını, yönlendirmelerini çok değerli buluyorum. Biliyorsunuz, bu günler çok önemli. Millî haklarımızı korumak için bütün dünyayı karşımıza almayı göze aldığımız günler. Hepimizin sonuna kadar desteklediği bu harekât, dostumuz kim, düşmanımız kim bir kez daha bize gösterdi. Böyle bir günde hepimiz daha fazla devletimizin yanında olmalıyız. Herkes bu konuda son derece sorumlu ve hassas olmalı. Çünkü biz gücümüzü birliğimizden, kardeşliğimizden alıyoruz. Türkiye demek barış, huzur, güven demek. Türkiye demek, hakkın, hürriyetin, adaletin yanında olmak demek. O sebeple hepimiz ordumuzun, askerimizin arkasında kararlılıkla durmalıyız. Türkiye tökezlerse, dünyanın düzeni bozulur. Şeref ve haysiyetimizden taviz vermeden daima dik, daima güçlü durmalıyız. Bu noktada en büyük güvencelerimizden biri muhtarlarımız. Sizler de birliğimizi, dirliğimizi temsil ediyorsunuz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Ülkemiz ilelebet payidar olsun. Muhtarlarımız olarak bu güzel gününüzü bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından Amasya Milletvekilleri Mustafa Tuncer, Hasan Çilez, Mustafa Levent Karahocagil ve Amasya Valisi Dr. Osman Varol’da birer konuşma gerçekleştirdiler. Büyük Amasya Otelindeki programa Başkan Sarı’nın yanı sıra Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil, Hasan Çilez ve Mustafa Tuncer, Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, kurum müdürleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert