Amasya'da Vali Dr. Osman Varol başkanlığında oluşturulan “Amasya Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu”  çalışmalarını sürdürmekte.

Kurul içinden belirlenen temsilcilerden oluşan heyet ilimizde bulunan firmalara yönelik bilgilendirici ziyaretler yapmaya, firmaların görüş ve önerilerinin içereceği anketler doldurmaya, Kamu teşvik ve destekleri hakkında firmalara bilgiler vermeye devam ediyor.

KÜSİ çalışmaları ve Kurul kararları kapsamında, Kurul içinden oluşturulan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü vekili Dursun Pazar, KÜSİ Amasya İl Temsilcisi Doç. Dr. Arif Gök, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Kamil Zühtü Fırat , KOSGEB Amasya Müdürlüğü temsilcisi Yalçın Akyön, OKA Amasya il koordinatörü Erdin Güden ve Araştırmacı Erhan Biçer’den oluşan heyet; Merzifon OSB’de ve G.Hacıköy de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalara yönelik 09 Ekim 2019 tarihinde Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında temas ve ziyaret gerçekleştirerek görüş alış verişinde bulunup,  Kamu destek ve teşvikleri hakkında firmalara bilgiler verdiler.