CHP Amasya İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı bugün Atamızın aramızdan ayrılışının 81. yılında, bir kez daha 
saygı, sevgi ve şükranla anıp çelenk sunumunda bulundu. Çelenk sunumunu müteakip İl Başkanı Reşat Karagöz günün anlam ve önemine dair basın açıklamasında bulundu.

KALPLERİMİZDE YAŞATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ...

Bizlere tam bağımsız, lâik, demokratik, çağdaş bir devlet armağan eden Yüce Atatürk, Ulusumuzun varlığıyla özdeşleştirdiği, yüreğinde erişilmez kıldığı ölümsüz Önderimizdir.

Yüce Atatürk, yüklendiği tarihsel görevle, Ulus’un yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş, dünyanın yeniden biçimlenmesinde önemli rol oynamıştır. Yaşarken de, vefatının ardından da, insanlık için esin kaynağı olmayı sürdürmüştür.

Atatürk, yok edilmek istenen Türk Ulusu’nu, aynı ülküler çevresinde toplayarak, yanmış, yıkılmış yurt topraklarında, çağdaş dünyanın değerlerini benimsemiş, yeni ve bağımsız bir devlet kurmuş, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımıştır.

Yüce Atatürk, hiçbir şeyi olanaksız görmemiş, sorunlara gerçekçi ve bilimsel yaklaşımlarla çözümler retmiştir. Ulus’unu çok iyi tanıyan, seven ve ona güvenen Büyük Önder, toplumun gelişme ve çağdaşlaşma istenci doğrultusunda, en uygun seçenekleri benimsemiş ve uygulamıştır.

Cumhuriyet başta olmak üzere tüm başarılarını kendisine değil, Türk Ulusu’na mal eden Atatürk, üstün nitelikleriyle her zaman öncü ve örnek olmuş, insanımızın refah ve mutluluğu için çalışmış, bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmamıştır.

Bugün Ulus olarak yapmamız gereken, Ulu Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara aktarmaktır.

Atatürk’ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren kuşaklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin her dönemde ayakta kalmasının, bağımsız, çağdaş, ulusal bir devlet olarak varlığını sürdürmesinin en büyük güvencesi olacaklardır.

Türk Ulusu, Atatürk’ü unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bıraktığı eserin büyüklüğünün ve sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Ulusu, bağımsızlık savaşımızın önderi, lâik ve demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Atatürk’ü sonsuza kadar kalplerimizde yaşatmayı sürdüreceğiz.

Atamızın aramızdan ayrılışının 81. yılında, bir kez daha saygı, sevgi ve şükranla anıyorum.