Amasya Belediyesi’nin organizesinde, Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen, ilimizin turizm odaklı kalkınma yol haritasının belirlenmesine yönelik toplantıya katılan Vali Dr. Osman Varol, turizmde artan bir ivme yakalayan ilimizde bunu daha iyi noktalara taşımak için altyapı yatırımları, restorasyonlar ve şehrin görünümünü güzelleştirecek çalışmalar yapmaya gayret edildiğini belirtti.

Vali Varol, Turizmde her geçen yıl artan bir ivme yakalayan ilimizde bunu çok daha iyi noktalara taşımak, özellikle mevcut konumu, coğrafi güzellikleri, kültürel varlıkları, tarihi, sahip olduğu değerler, tarihimiz açısından ortaya koymuş olduğu anlam, ecdadımızın burada oluşturduğu, meydana getirdiği, doğal güzellikleri ve tarihi, kültürel anlamda çok önemli değerlere sahip şehrimizi ve bölgeyi gerçekten aktif, gerçekten kuvvetli bir turizm potansiyeline dönüştürmek için hep beraber yapılması gereken şeyler olduğunu belirtti.

Vali Varol, “Amasya, Anadolu’nun ortasında bir şehir olarak misafir ağırlamayı, gerçekten turizmi, hizmet sektörünü insanları memnun edecek şekilde ortaya koyabilmeyi belirli bir oranda başarmış bir şehir” dedi.

“Harika bir şehir” olarak değerlendirdiği ilimizin bilinçlenmeyle beraber korunabilmiş bir dokusunun bulunduğuna değinerek turizmde istikrarlı ve sürdürebilir bir turizm stratejisiyle hareket etmesiyle gelişimini sürdüreceğine değinen Vali Varol, “Bir taraftan belediyemiz yerel yönetimimiz, diğer taraftan merkezi hükümetimizin kuruluşları sürekli olarak buradaki turizm altyapısını geliştirmek, Amasya’nın Türkiye’de ve dünyada daha fazla dikkat çekebilmesini sağlamak için sürekli olarak altyapı yatırımları, restorasyonlar, şehrin görünümünü güzelleştirecek çalışmalar yapmaya gayret ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“İDDİALIYIZ. ŞEHİR MÜZESİ AMASYA’YA AVRUPA’DA YILIN MÜZESİ ÖDÜLÜNÜ GETİRECEK BİR MÜZE OLACAK”

Dönem başkanlığını yürüttüğü Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın sunduğu turizm destek programından ilimize önemli oranda kaynak sağlamak için çok çalıştıklarını ve hazırlanan projelerle bu destek programından çok başarılı bir sonuçlar aldıklarını, ‘Yedi Alemde Bir Çoban, Gönülleri Sultanı Serçoban, ‘Amasya kale surlarının onarımı ve UNESCO Dünya mirasına hazır hale getirilmesi’, Eski Kılıçaslan İlkokulu’nun Restorasyonu ve Amasya Şehir Müzesi’nin Kurulması Projesi’ gibi çeşitli projelerin kabul edildi diyen Vali Varol, “Kılıçaslan dediğimiz binada gerçekleştireceğimiz şehir müzesi. İddialıyız. Şehir Müzesi Amasya’ya Avrupa’da yılın müzesi ödülünü getirecek bir müze olacak. Yine dijital sanat müzeyle 1400’lü, 1500’lü yılların Amasya’sını insanlara yaşatacağımız, birçok insanın ilgisini çekeceğini düşündüğümüz bir çalışmamız var. Saraydüzü Kışla binamızı Türkiye’de örnek gösterilecek bir renovasyondan sonra panoramik bir Milli Egemenlik Müzesi’ne dönüştürüp orayı canlandıracağız. O ikonik binanın gerçekten insanların gidip görmek isteyeceği bir yer haline gelmesi gibi projelerimiz var” değerlendirmesinde bulundu.