05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 14:22

Amasya TSO’dan Onkoloji Merkezi

ATSO’nun desteği ile Sabuncuoğlu Şerefeddin E.A.H.ne Onkoloji Merkezi kurulacak.

AMASYA
Giriş Tarihi : 02-12-2019 09:51   Güncelleme : 02-12-2019 09:51
Amasya TSO’dan Onkoloji Merkezi

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokolle Ticaret ve Sanayi Odası Onkoloji Merkezi kurulmasına maddi destek verecek.

İlimizde fazlasıyla eksikliği hissedilen, hastaların tedavi için şehir dışına gitmek zorunda kaldığı bu durumun da hastalar için hem maddi hem de manevi zorluklara neden olduğu konusunda fikir birliği yapan Amasya TSO Meclis Üyeleri aldıkları kararla ilimiz de büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atacaklar.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç yaptığı açıklamada; “Zaten kanser hastalığının kendisi üzücü ve yorucu. Biz de tedavisi bari yorucu olmamalı diye düşünüyoruz. İlimizde tedavi merkezi olmadığından bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımız il dışında tedavi olmak zorunda kalıyor. Bu da hem hasta için hem de hasta yakınları için maddi ve manevi zorluklar getiriyor. Gerek hastanın hijyen koşullarının sağlanmasında yaşanan sorunlar gerekse hastanın tedavi sürecindeki yorgunlukları başka şehirlere gidip gelme bu hastalığın seyrini daha da olumsuz etkiliyor.

Bizde Amasya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizde bir onkoloji merkezinin açılması konusunda lokomotif olarak yer almamız gerektiği görüşündeyiz. Bu hizmet için öncü olmak bizleri gururlandırıyor” dedi.

Sağlık İl Müdürü Öner Nergiz ise; “Kanser hastalarımızın tedavisi için kurulacak olan Onkoloji Servisi ve tedavi ünitesi için desteklerini esirgemeyen Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç nezdinde tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Onkoloğumuz hastanemizde göreve başladı, servisimiz ve tedavi merkezimizde kurulduğunda hastalarımıza hizmet verebileceğiz” dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert