05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 17:08

Vali Varol Ulusal Basın Temsilcilerine Röportaj Verdi

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Travel Turkey İzmir Fuarında Amasya standını ziyaret eden ulusal basın temsilcilerine röportaj verdi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 09-12-2019 11:14   Güncelleme : 09-12-2019 11:14
Vali Varol Ulusal Basın Temsilcilerine Röportaj Verdi

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Travel Turkey İzmir Fuarında Amasya standını ziyaret eden ulusal basın temsilcilerine röportaj verdi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenen ve dünyanın çeşitli destinasyonlarından çok sayıda katılımcı firmayı ve turizm profesyonelini buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan Yalıboyu evi ve saat kulesi konseptiyle oluşturulan Amasya standını büyük ilgi görüyor.

Vali Varol, Amasya standını ziyaret eden ulusal basın temsilcilerine verdiği röportajda Amasya'nın tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle turizm potansiyeli hakkında bilgiler paylaştı.

Anadolu’nun Bağdat’ı, Âlimler Merkezi, Şehzadeler Şehri olarak bilinen, 8500 yıllık tarihinde ev sahipliği yaptığı uygarlıkların önemli bilim, sanat ve kültür merkezi, geçmişi geleceğe taşıyan sayısız kültür değerinin saklandığı nadide bir şehir olan Amasya’nın Cumhuriyetimizin doğum belgesi olarak kabul edilen Amasya Tamimi’nin tüm dünyaya duyurulduğu kent olarak tarihimizin altın sayfalarında yerini aldığını belirten Vali Varol, ev sahipliği yaptığı uygarlıklardan günümüze taşıdığı çok önemli kültür zenginliklerinin bulunduğu şehrimizin dört bir yanına dağılmış bu eşsiz zenginliklerle, ülkemizin ve dünyanın sayılı müze-kentlerinden birisi olma özelliğini de taşıdığını belirtti.

Binlerce yıllık tarihiyle ve kültürel birikimiyle, ev sahipliği yaptığı birçok medeniyetle, eşsiz coğrafyası ve doğal güzellikleriyle Amasya’yı gezip görmek, tanımak ve yaşamak için sayısız neden bulunmakta olduğuna değinen Vali Varol, çok sayıda ürünün yetiştirildiği ilimizin bereketli topraklarında coğrafi işaret tescilli ürünlerimiz Misket elması ile Çiçek Bamyası’nın da üretildiğini ifade etti.

Bu yıl 20 bin metrekarenin üzerinde gerçekleşen ve 43 ülke ile 36 ilden gelen 1300’e yakın katılımcıyla gerçekleşen fuarda Amasya turizmcileri de turizm ve seyahat acentelerinin yetkilileriyle de görüşmelerde bulunuyor.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert