Amasya'da bir samanlıkta 25 yıldır çürümeye terk edilen klasik otomobil, baştan aşağı yenilendi. Sekiz ay öncesine kadar hurdayı andıran otomobilin değeri şimdilerde 100 bin darın üstünde değer görüyor.

            1963 MODEL CHEVROLET

        B nikelajlı, göz ıcı renkleri, gösterişli tasarımı ve heybetiyle bir döneme damga vuran klasik otomobiller, yıllar geçse de en gözde hiyle trafikte seyrediyor. Eski filmlerde hayranlıkla izlediği klasik otomobillerin birçoğu tarihin tozlu sayfarı arasında kaybup giderken, kimisi de hurda maktan kurtarılarak eski günlerine rar dönüyor. İşte bu şanslı otomobillerden biri de 1963 model Chevret İmpa.

 

            25 YILDIR SAMANLIKTA

        Klasik otomobillerin önemli markarından Chevret'in 1950'li yılların sonlarına doğru ürettiği modellerinden an İmpa serisi klasikler arasında yer ıyor. Chevret İmpa'yı sıfır kilometre arak an Amasyı bir iş<ı, efsane otomobili uzun yıllar kullandıktan sonra memleketinde bir samanlığa terk etti. 25 yıldır samanlıkta unutulan otomobil adeta hurdaya döndü. İsminin açıklanmasını istemeyen iş<ı, torununa doğum günü sürprizi için İmpa'yı samanlıktan çıkardı. Her yeri paslanan, döşemeleri parçanan ve adeta hurdaya dönen otomobil, Çorum'da faiyet gösteren VIP Dizayn isimli firma tarafından yeniden ayağa rıldı.

            8 AYDA YENİLENDİ

        Efsane otomobil, tam 8 aylık bir çışmanın sonunda ayağa rılabildi. Amerika'dan getirilen orijin parçarla yenilenen İmpa, son hiyle lüks otomobilleri bile kıskandıran güzelliğe sahip.

        Restore çışmarının ardından 52 yaşındaki otomobil Çorum'un en işlek caddesi üzerinde sergilendi. İki günlük sergileme boyunca yüzlerce kişi ihtiyar delikanlıyla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.