05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 11:00

OKA 2019 Yılı Mali Destek Programı Kapsamında 21 Projenin Sözleşmeleri İmzalandı

OKA 2019 Yılı Mali Destek Programına Amasyadan başvurarak kabul edilen 21 projenin sözleşmeleri imzalandı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 13-12-2019 14:05   Güncelleme : 13-12-2019 14:05
OKA 2019 Yılı Mali Destek Programı Kapsamında 21 Projenin Sözleşmeleri İmzalandı

OKA 2019 Yılı Mali Destek Programına Amasyadan başvurarak kabul edilen 21 projenin sözleşmeleri imzalandı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2019 Yılı Mali Destek Programına Amasyadan başvurarak kabul edilen 21 projenin sözleşme imza töreni, OKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Dr. Osman Varol, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Göynücek Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Gümüşhacıköy Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Taşova Kaymakamı Mustafa Berk Çelik, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, daire amirleri ve STK temsilcileri ile diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Dr. Osman Varol, “İlimize 16 Milyon TL’lik yatırımı OKA 2019 Yılı Mali Destek Programıyla sağlamış olduk” dedi.

4 ili kapsayan Turizm Altyapısının Geliştirilmesi, Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi ve Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm alanlarını içeren destek programının ilimiz adına başarılı bir biçimde sonuçlandığını belirten Vali Varol, “Bu kapsamda 9,6 Milyon TL’lik bir destek sağlayacağız. Toplam hibenin tutarının 34 Milyon TL bandında olduğu düşünüldüğünde oransal olarak da çok ciddi bir çizgi yakaladık. Burada özellikle kurumlarımızın kendileri açısından çok önemli gördüğü, vazgeçilmez gördüğü projelerimizin de tamamını finanse ettirmiş olduk. Totalde de alacağımız 9.6 Milyon TL’lik hibe sonucu harekete geçirilecek olan yatırımın miktarı da 16 Milyon TL bandında. İlimize çok şükür 16 Milyon TL’lik ilave yatırım Kalkınma Ajansımızın bu destek programıyla birlikte sağlanmış oldu” diye konuştu.

Vali Varol, ilimiz ile bölgemizde uygulanacak projelerin hayırlara vesile olmasını ve güzel sonuçlar getirmesini diledi. Daha sonra projelerin imza protokolleri gerçekleştirildi.

Turizm Altyapısının Geliştirilmesi alanındaki projeler; Amasya Kalesi Surlarının Onarımı ve UNESCO Dünya Mirasına Hazır Hale Getirilmesi, Eski Kılıçarslan İlkokulu’nun Restorasyonu ve Amasya Şehir Müzesi’nin Kurulması Projesi, Amasya Tarihine Sanal Yolculuk (ATAYOL), Amasya Saraydüzü Kışla Merkezi Onarımı ve Kent Araştırmaları Merkezi Açılması, Amasya Belediyesi Yeni Alemde Bir Çoban Gönüllerin Sultanı Serçoban, Boraboy Gölü Tabiat Parkı Seyir Terasları, Yüzer İskele ve Macera Parkı Uygulama Projesi,

Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm alanındaki projeler; Hububatın Tarladan Üretici ve Tüketiciye Yolculuğu Merzifon Ziraat Odası, TR83 Bölgesi Kırsalında Atıl Binaların Onarılarak Soğuk Hava Deposu, Kurutma ve Paketleme Tesisine Dönüştürülmesi / YHKB, Lavanta Yetiştiriciliği Demonstasyon ve Eğitim Bahçesi, Göynücek Bamya Üreticileri Kooperatifi ve Bamya İşleme ve Paketleme Tesisi Kurulması Projesi, Kovanları Güçlendirme Projesi / AMESİA, Gümüşhacıköy Çalışıyor Üreticilerimiz Kazanıyor, Çeltik Kurutma Makinesi Alımı Taşova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü.

Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi alanındaki projeler; Yenilikçi Eğitimle Aydınlık Geleceğe, Mesleki ve Teknik Eğitimde Modern Eğitime Geçiş Modeli Olarak FABLAB, Eğitimi Simülatörlerle Donatıyoruz / Merzifon, Suluova Fatih MTAL Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Atölyesinin Modernizesi; Eğitim Kalitesi ve Hayvancılığın Geliştirilmesi, Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Dalı Yenilenebilir Enerjili Atölye Altyapı Kurulumu Projesi / Gümüşhacıköy, Mutfak Sanatkarları Akademisi, Kodla Göynücek, OKA ile El Ele Nitelikli Eğitime,

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert