Yeşilkent Meydanı projesinin temelini atan Başkan Sarı, işsizliğin belini de kıracaklarını, belirtti.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Yeşil kent meydanı” projemiz eski belediye hizmet binamızın bulunduğu alanda, şehrimizin lokasyon olarak en önemli noktasında hizmet verecektir” dedi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, protokol üyelerinin katılımıyla güzel parklar, yeşil alanlar bu şehrin insanının hakkı olarak gördüğü Yeşilkent 1 Meydanı Projesinin temelini düzenlenen törenle attı. Hafta içerisinde yavuz selim meydanında çevre düzenleme çalışmalarına start verdiklerini belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında şunları söyledi;  “Bugün yeşil kent meydanı temel atma töreninde sizlerle beraberiz.  “yeşil kent meydanı” projemiz eski belediye hizmet binamızın bulunduğu alanda, şehrimizin lokasyon olarak en önemli noktasında hizmet verecektir. Hemen yanı başında Amasya’mızın simge yapılarından biri olan “sultan beyazid külliyesi” bulunmaktadır.  Bu sebeple bu özel alan için bir proje yarışması düzenlendik. Bu yarışmaya iştirak eden 11 proje arasından oluşturduğumuz komisyonumuz şu anda uygulamasına başladığımız “yeşil kent meydanı”  projesini seçmiştir. Yani ortak aklı bu alan için de harekete geçirdik. Açtığımız yarışma marifeti ve komisyon onayıyla projemizi seçtik. Çevre dostu, kadına, yaşlıya ve engelliye yönelik hizmet verecek olan bir sosyal alan tasarladık. Toplamda 1845 metre karelik “yeşil kent meydanı” projemizin 900 metre karesi yeşil alandan oluşmaktadır. Bu proje kapsamında yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları; Amasya’mızın simgesi olan elma ağaçları, ıhlamur, erguvan ve hazeran çiçekleri ile yapılacaktır. 220 metre kare alana sahip aşevi binası da projemizin içinde yer almaktadır. Ayrıca yaşlı insanlarımızın dinlenebileceği, hizmet alabileceği alanlar da proje kapsamında tasarlanmıştır” diye konuştu.

Daha sonra Amasya Valisi Dr. Osman Varol’un da söz aldığı programın devamında İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu tarafından dua edildi. Kurban kesiminin ardından Başkan Sarı ve Vali Varol yeşilkent meydanı projesinin temelini birlikte attı.