Amasya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Merzifon Akif Gülle Kültür Merkezinde “Merzifon: Geçmiş, Bugün Gelecek” adlı Panel düzenlendi. Panele Prof. Dr. Süleyman Elmacı’nın Modaratörlüğünde Samsun Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Çolak, KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş ve Merzifon TSO Başkanı Dursun Dağdelen katıldı.

Prof. Dr. Süleyman Elmacı konuşmasında “Merzifon ilçemiz doğal güzellikler ve doğal özellikler açısından ülkemizin en güzel özelliklerine sahip yerlerinden birisi olmasından bahsetti. Merzifon Monotip yeryüzü şekillerinin yani sadece tek tip yeryüzü şekillerinin görüldüğü bir yer değildir diyerek birçok şeyi yan yana çok kısa mesafelerde görebileceğimiz özellikte bir ilçedir dedi. Elmacı; Merzifon’un Gerek Ankara’dan gelen gerekse İstanbul’dan gelip doğuya kuzey hattı dediğimiz ülkemizi Edirne’den Kars’a kadar geçen hattın üzerinde bulunması, Ankara’dan Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz’e gelen yolun üzerinde bulunması kendisine çok büyük avantajlar sağlayan bir yer olmasına neden olmuştur” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Çolak; Merzifon’un oldukça eski tarihlere dayanan bir geçmişi olduğunu ve Merzifon’un yaklaşık 3000 yıllık bir tarihi olan kültürü olan önemli bir merkez olduğunu söyledi. Çolak; Merzifon’un tarihi ve 1515’teki Merzifon’da bulunan mahalle ve nüfus konularını açıkladı.

KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş; Öğrencilere ve Merzifonlulara KOSGEB’in girişimcilikte ne tür destekler verdiğini ve KOSGEB’in Merzifon için sağladığı desteklerden bahsetti.

Merzifon TSO Başkanı Dursun Dağdalen; Merzifon’un geçmişte de İpekyolu üzerinde olduğu gibi bugünde coğrafi konumundan dolayı ticaret ve yatırım için cazibe merkezidir dedi. Dağdelen; Merzifon’un organize sanayisinden bahsederek organize sanayide Metal, Elektrikli Ev Aletleri, Plastik ve Tekstil Ürünleri başta olmak üzere 80 ülkeye ihracat edilmektedir. Şuan da Organize sanayi bölgesinde 4200 kişi istihdam etmektedir dedi.

Daha sonra panel soru-cevap kısmı ile son buldu.