Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, üyesi oldukları Amasya Katı Atık Birliği'ne (AKAB) ziyarette bulundu.

Amasya Katı Atık Birliği'nde kurulan elektrik üretim tesisine katkı sağlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Alp Kargı ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Merzifon Belediyesi olarak AKAB'a her gün çöpü getirmek için zorlandığımızı her platformda dile getiriyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın şunu bilmesini isterim. Günlük toplamış olduğumuz çöpleri önce şehrimize 6 kilometre uzaklıkta bulunan Belediyemiz çöp transfer merkezine ve daha sonra yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan AKAB'a her gün taşımaktayız.

Getirdiğimiz bu alanda atık olan çöplerden bir elektrik üretim tesisi kurulmuş. Bizde bu tesise daha nitelikli ve sıfır atık noktasında ayrışmış bir çöp getirmeye çalışarak çevremize ve ülkemize daha fazla fayda sağlamaya çalışacağız. Bu konuda gerekli açıklamayı önümüzdeki günlerde Merzifonlu hemşehrilerimle paylaşarak bilgi sahibi edeceğiz.

Bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve güzel işlere imza atan AKAB yöneticileri Cem bey, Melike hanım ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.