05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 13:03

100.Yıl Ormanına Fidan Dikildi

Amasya Tamimi 100. Yıl Hatıra Ormanı’na fidanların dikimi gerçekleştirildi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 20-12-2019 10:47   Güncelleme : 20-12-2019 10:47
100.Yıl Ormanına Fidan Dikildi

Amasya Tamimi 100. Yıl Hatıra Ormanı’na fidanların dikimi gerçekleştirildi.

Milli Mücadele ve Amasya Tamimi’nin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde oluşturulan “Amasya Tamimi 100. Yıl Hatıra Ormanı”na fidanların dikimi gerçekleştirildi. Vali Dr. Osman Varol, “Bugün burada gençlerimizle, çocuklarımızla birlikte fidanları dikerek oluşturduğumuz ‘Amasya Tamimi 100. Yıl Hatıra Ormanı’ ile anlamlı etkinliklerimizi taçlandırmış olacağız” dedi.

Amasya Çevre Yolu mevkiindeki Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan fidan dikim etkinliğine Vali Varol’un yanı sıra Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, Amasya Orman Bölge Halil Oflu, daire amirleri, diğer yetkililer, eğitimciler ve öğretmenler katıldı.

19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele ateşini ilk yaktığı Samsun’a çıkışı sonrası 12 Haziran’da bir grup arkadaşıyla birlikte geldiği şehrimizde ‘Paşam bütün Amasya emrinizdedir. Gazanız mübarek olsun’ sözleriyle karşılanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasyalılardan gördüğü muhteşem destekle Milli Mücadele ruhuna inancının pekişmesi ve bunun sonucunda yapılan çalışmalar nihayetinde 22 Haziran’da ulusun egemenliğinin yine ulusun azim ve kararının kurtaracağının haykırıldığı manifesto olan Amasya Genelgesi’nin açıklandığını anımsatan Vali Varol, bu önemle bu yıl Milli Mücadelemizin başlangıcının 100. yılında yılbaşından bu yana çok çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini belirtti.

Milli Mücadele ve Amasya Tamimi’nin 100. yılı etkinlikleri çerçevesindeki 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’ni mümkün olduğu kadar zengin ve her kesime hitap edecek şekilde yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Vali Varol, “Burada tüm kurum ve kuruluşlarımız kendi güçleri, imkanları ölçüsünde bir vazife edindiler. Kendi görev alanlarıyla ilgili etkinliklerde, faaliyetlerde bulundular. Yılı kapatırken Milli Mücadele’nin 100. yılında yılbaşından itibaren planladığımız Milli Mücadele’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamındaki son aktivitemizi de bugün burada gerçekleştiriyoruz. Aslında o anlamda da bu tarihi bir an. 100. yılın son etkinliği bu. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle yeşil ile doğa ile olan münasebeti bizim milletimizin çok farklıdır. Kendisini onun bir parçası gibi hisseder. Çocuklarımızın özellikle yetişirken, büyürken bu bilinçle büyümeleri, yetişmeleri, bunun öneminin her daim farkında olmaları çok önemli. Onun için orman teşkilatındaki arkadaşlarımız ve bu konuda çalışan sivil toplum kuruluşlarımız sürekli olarak birlikte etkinlikler düzenliyorlar. Bugün burada gençlerimizle, çocuklarımızla birlikte fidanları dikerek oluşturduğumuz ‘Amasya Tamimi 100. Yıl Hatıra Ormanı’ ile anlamlı etkinliklerimizi taçlandırmış olacağız. Bu orman ve tabela vasıtasıyla buradan gelip geçen herkese 100. Yılda insanların bu duygu ve düşüncelerle burada fidanlar diktiğini hatırlatmış olacağız. Milli Mücadele ruhu ve ateşi dikilen bu ağaçlar sayesinde bu topraklarda yaşamaya devam edecek. Bizler bu bilinci kaybetmediğimiz sürece, bu oluşturduğumuz eserleri unutmadığımız sürece de bu topraklarda huzurla, sağlıkla ve tüm dünyaya da örnek olacak bir konukseverlikle yaşamayı sürdüreceğiz diye düşünüyorum. Dikeceğimiz fidanların ülkemizle birlikte serpilip gelişmesi, çocuklarımızla, gençlerimizle birlikte serpilip gelişmesi ve ülkemizin zenginliğine, büyüklüğüne katkıda bulunmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Amasya Orman Bölge Halil Oflu’nun da konuşma yaptığı programda Vali Varol, çocuklar ve yöneticilerle birlikte fidan dikti.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert