05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 17:34

Amasya Belediyesi Personeli'nden Örnek Davranış

Amasya Belediyesi temizlik personeli Murat Gökçe, Yeşilırmak kıyısında oturma kısımlarında bulduğu kadın çantasını, içindeki para ve değerli eşyaları zabıta eşliğinde sahibine teslim etti.

AMASYA
Giriş Tarihi : 30-12-2019 13:28   Güncelleme : 08-02-2020 02:47
Amasya Belediyesi Personeli'nden Örnek Davranış

Amasya da belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan Murat Gökçe, Yeşilırmak kıyısında ki oturma alanlarında temizlik yaparken kaldırımda kadın çantası buldu.

Çantanın içine bakan Gökçe, para ve değerli eşyaların bulunduğunu gördü.

Gökçe, çantayı açarak baktığında içerisinde yüklü miktarda para olduğunu görünce çevrede çantanın sahibini bulmak için araştırma yaptı. Çantanın sahibini bulamayan Murat Gökçe, paraya dokunmadan sahibine ulaştırılması için Amasya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne giderek zabıtaya bilgi verdi. Zabıta, paranın sahibini araştırarak çantanın Arife Öz’e ait olduğunu tespit etti.

Haber verilmesi üzerine Zabıta Müdürlüğü’ne gelen Öz’e çantası teslim edildi. Bulduğu parayı sahibine ulaştırdığı için mutlu olduğunu belirten Murat Gökçe,  "Amasya Belediyesi’nde temizlik personeliyim. Çalışma alanımda görev yaparken, bir çanta buldum. İçerisine baktığımda kredi kartları vardı. Çantanın arka gözünü açtığımızda yüklü miktarda para vardı. Bende Zabıta Müdürlüğü’ne getirdim. Burada sahibi bulundu ve teslim ettik" dedi.

Çantadan umudunu kestiğini söyleyen Arife Öz ise "Yeşilırmak kıyısında dolaşırken yorulduğum için oturdum. 15 dakika sonra çantayı unuttuğumu fark ettik. Geri dönüp baktığımda çanta yoktu. Çantadan umudumuzu kesmiştik. Kimliği ehliyeti buluruz diye gitmiştik. Daha sonra zabıtadan aradılar. Böyle insanların olması bizi sevindirdi Allah razı olsu. Kendisine  çok teşekkür ediyorum. Zabıta Müdürlüğü’ne gelerek çantayı ve parayı teslim aldık. " diye konuştu.

Arife Öz’ün oğlu Ferhat Murat Öz’de “Annem, teyzemin hastalığı nedeniyle Amasya ziyaretinde Yeşilırmak kıyısında dolaşırken içinde değerli eşyalarında olduğu çantasını kaybetmiş. Bu çanta eksiksiz olarak zabıtalarımız tarafından teslim edildi. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert