Her alanda yeni bir başlangıç anlamı taşıyan yeni yıl, dünyada birçok ülkede değişik gelenek ve etkinliklerle kutlanırken, turizm şehri, 14 medeniyete ev sahipliği yapmış kültür şehri ilimizde de Yalı boyunda yapılacak etkinliklerle kutlanacak.

31 Aralık akşamı turizm kenti Amasya’mızın en önemli noktası, Şehzadeler Gezi Yolunda, yeni bir yıla girmenin heyecanı ile yapılacak programa tüm Amasyalılar davet edildi. Amasya Belediyesi tarafından yapılacak olan etkinlikler kapsamında Yeşilırmak üzerinde bulunan köprülerden havai fişek, Lazer gösterileri ve müzik sunumu gerçekleştirilecek.

Yeni yıla girerken, Amasya Belediye Başkanlığı ilimiz de herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için tedbirlerini yoğunlaştırdı. Vatandaşlarının yeni yıla huzurla girebilmeleri için Belediyenin birçok birimi o akşam tam kadro mesai yapacak.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet SARI, “Tüm dünyada çeşitli etkinlik ve organizasyonlarla kutlanan yeni yılda beklentiler ve dilekler, en iyi hayaller ışığında şekillenir. Kültürlerin hamurunda yoğrulan  yeni yıl heyecanı farklı duygular ortaya çıkarırken, şehrimizin kültürel değerlerinin tanıtılması sağlanıyor. Turizm şehri ilimizde 31 Aralık'ı 1 Ocak’a bağlayan gece yeni umutlarla, yeni mutluluklarla girelim istiyoruz. Bu şehri her yönüyle geleceğe taşımak istiyoruz.31 Aralık akşamı tüm vatandaşlarımızı Yalıboyu’nda yapılacak etkinlikte görmek istiyoruz. Amasya bir turizm kentidir ve yeni yıla ışıl ışıl girmelidir” diye konuştu.