Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyeleri ile fabrika personelleri 2020 yılı çalışmalarına start verdi.

Sona eren 66. Pancar alım dönemi ile 2019 yılında sorunsuz ve verimli bir çalışma takvimi geçirdiklerini ifade eden Mustafa Saatcı, yaptığı açıklamasında; “Allah'a şükür 2019-2020 yılı şeker üretimini kazasız, belasız 81.213 Ton şeker üreterek tamamladık” dedi.

Her kampanya bitiminin yeni bir kampanya başlangıcı olduğunu hatırlatan Mustafa Saatcı, “Bu kampanyanın bitimini ve aynı zamanda gelecek kampanyanın açılışını beraber yapalım istedik. Nihayete erdirdiğimiz kampanya süresince özverili çalışmalarınızdan ötürü her birinize ayrı ayrı şahsım ve yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunarım.”

Amasya Şeker’in çok büyük bir aile olduğunu ifade eden Mustafa Saatcı; “sizler kendiniz ve aileniz ile aynı zamanda sözleşme yaptığımız 4.400 ailenin emekleri ve umutları için bizlerle beraber emek verdiniz, çaba gösterdiniz. Tabi çalışan ve çiftçi yanına diğer paydaşlarımızı, sanayicimizi, nakliyecimizi, esnafımızı koyduğunuzda bu emek ve çabanın ürünü nimetler çok daha büyük kitleler tarafından paylaşılmaktadır” diye kaydetti.

Şeker fabrikası işletmesinde 850 kişinin değişik mevki ve pozisyonda çalışmakta olduğunu belirten Mustafa Saatcı; “Gönlümüzden geçen Kampanya ve revizyon süresi çalışan kardeşlerimizin daha uzun çalışmasıdır. İnşallah Şeker kotamızı bu şekilde doldurmaya devam etikçe Kampanya çalışanlarının daha uzun süreli çalışması kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Tüm çiftçileri daha fazla pancar üretimine davet eden Mustafa Saatcı, açıklamalarının devamında şunları söyledi: “değerli arkadaşlar bu sene ile birlikte önümüzdeki üç dönem daha şeker kotamızı bu şekilde doldurmak en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Pek tabi bu kotanın bu yöre pancarı ile temini önemlidir. Bu vesile ile tüm çalışanlarımızın Pancar ekimi konusunda elini taşın altına koyması, imkânı olanın pancar ekimine devam etmesi ve çevresini bu konuda uyarması gerekmektedir. Biliyorsunuz ki daha fazla pancar sizler için daha uzun kampanya ve daha uzun revizyon dönemi demektir.”

Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı; “tamamladığımız kampanya dönemimiz boyunca bizleri sürekli destekleyen Amasya Valimize, yöremiz tüm Milletvekillerine, tüm siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kurum ve kuruluşlarına, emeği geçen herkese sizlerin huzurunda tekrar şükranlarımızı sunar, önümüzdeki dönem çalışmalarımızın bugün itibari ile başlatıldığını tüm kamuoyumuza ilan ederiz” diye ifade etti.

Açıklamaların ardından Amasya Şeker Yönetimi ile çalışanları Kurban keserek yeni yıl çalışmalarını dualar eşlinde başlattı.