Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, 'Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ni (U-ETDS) protesto eden kamyon ve tır şoförlerine destek verdi.

Merzifon Şoförler ve Otomobilciler Odası ile S.S Merzifon Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi tır ve kamyon şoförleri, Organize Sanayi Bölgesi'nde toplanıp, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren U-ETDS protesto etti. Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı’da nakliyecilerin yanlarına gelerek daima destekçileri olacağını belirtti.

Her zaman yanlarında destekçileri olacağını söyleyen Kargı, “Dijital takograf uygulaması altı ay ertelense de kamyoncularımızın bu uygulamaya karşı Taşıyıcılar Kooperatifi ve Şoförler Odası önderliğinde yol kenarında gerçekleştirdikleri eylemde kamyon şoförlerimizi yalnız bırakmayarak yanlarına yer aldık. Sorunlarının kalıcı çözümü için her platformda yanlarında bulunacağımızın ve ilgili kurumlara seslerini duyurabilmek konusunda daima destekçileri olacağımızın sözünü verdik. Alın teri ve emekleriyle geçimlerini sağlamak üzere işlerinin başında olan tüm kamyon şoförlerimizin istedikleri ve hak ettikleri en güzel şartlarda, kazasız belasız mesailerine devam etmelerini diliyorum.” dedi.