05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 12:42

CHP Seçim startını verdi

1 Kasım seçim tarihinin belli olduğu andan itibaren Cumhuriyet Halk Partisi seçim startını verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li vekilleri değişik illerde görevlendirerek seçimle ilgili politikalarını, koalisyonun neden kurulamadığını, vekiller vatandaşlara anlattı. Bu kapsamda CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ve CHP Manisa Milletvekili Yıldız Biçer, CHP Amasya il teşkilatını ziyaret ederek vatandaşlara ve partililere koalisyonun neden kurulamadığını ve seçimle ilgili politikalarla ilgili açıklamalarda bulundular. Kısa bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Hüseyin Duran sözü ilk olarak CHP Manisa Milletvekili Yıldız Biçer’e verdi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 30-08-2015 15:43   Güncelleme : 30-08-2015 15:43
CHP Seçim startını verdi

Seçime hazırız mesajı veriyoruz, iktidarı hedeflediği mesajı veriyoruz, hem de yine bu sürecin de örgütümüzün, hkımızın eğer e bir önerisi varsa, genel merkezi e iletmek istediği bir düşüncesi varsa bunları paylaşmak ve bir rapor yazarak genel merkezi e iletmek üzere dün Çorum’daydık, bugün Amasya’dayız vekilleri in amacı budur. Biz 7 Haziran’dan önce de sokaklardaydık, hkımızla birlikteydik. Şunu çok net arak gördüm 7 Haziran’dan öncekine göre de çok farklı bir heyecan var toplumda. 7 Haziran öncesi daha önce yapamadığımız bir şeyi yapmıştık, ilk darbeyi vurmuştuk. İlk kez 13 sene sonra muhefet etme duygunu tattı toplumumuz. Bunun da bir şekilde öyle ya da böyle sandığa yansımış duğunu görmekten de çok mutlu du, bütün muhif kesimler için söylüyorum bunu. Yüzde 60 diyebileceği bir blok muhif kesim uştu. 7 Haziran’dan sonraki bu atılmış adımın bir şekilde somut arak sandığa yansımış ması yani rakams arak da bir ifade masından dayı muhif kesimler elbette rahat bir nefes dılar 7 Haziran’dan sonra. Bir darbe vurduk ama yeter di. Önümüzde bir fırsat daha var, 2 ay sonra 1 Kasım’da önümüzde öyle bir fırsat var ki, 7 Haziran’da yarım bıraktığımız işi tamamlayabiliriz. Ben aya böyle bakıyorum, bütün muhif kesimlerle bir söylem ve eylem birliği içinde arak yarım bıraktığımız işi tamamlamak için bir fırsat arak görüyorum 1 Kasım seçimlerini. Akan kana bir şekilde dur demek için toplumun bütün muhif kesimleriyle birlikte daha somut ve daha kararlı adımlar atmak zorundayız. Yan yana durarak, omuz omuza duruşumuzu sıklaştırarak üzeri deki baskıları aztabiliriz. 7 Haziran’dan sonra Cumhuriyet Hk Partisinin izlediği tutum ve tavır toplumun bütün kesimleri tarafından takdirle karşılandı. Biz Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir partinin, ilk kez söylediği bir şeyi söyledik. İlk kez Türkiye dedik. Bunu da vatandaşımız gördü ve anladı diye düşünüyorum. Cumhuriyet Hk Partisinin bütün fedakarlık ve çabasına rağmen bir hükümet kurulamamıştır. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış bu durumda e de düşen yarım kan işi bitirmektir. Önümüzdeki günlerin CHP açısından açık ve aydınlık duğunu görüyorum. Türkiye’nin bu sivil darbeden kurtulması için de çözüm görüyorum, Cumhuriyet Hk Partisinin iktidarı. Parti ve örgütümüz de bu iktidara hazırdır. Seçim çışmarımızı da buradaki açıklamamızla başlatmış uyoruz.” diye konuştu.

İstan Milletvekili Zeynel Emre ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın Cumhuriyet Hk Partisi Genel Merkezi tarafından 7 Haziran’dan bu yana yaşananları ilk ağızdan dinleyebilmesi açısından bir çışma yürütülmektedir. Bu yaşananları anlatmak için Türkiye’nin her tarafına 2’şerli vekil dağılımı du. 7 Haziran 2015 seçimleri katılım oranı açısından demokrasi adına bir kazanımdır. Biz 7 Haziran seçimlerinde dığımız yüzde 25 oyun önemini bilerek, hkımızın verdiği mesajı da doğru okuyarak, mesajda partilerin bir araya bir hükümet kurulmasını isteyen milli iradeye saygı gösteriyoruz. Bizim bu mesaj doğrultunda Türkiye’deki bütün partilere kapımız açık, kendi tabanımızdan ve partilileri den aman koisyon kurmayın, şunla masın, bunla masın demelerine rağmen, bütün samimiyeti le önce kendi değil, önce CHP değil, önce Türkiye diyerek bir anlayış ortaya koyduk. Büyük bir sorumluluk içinde hareket etmeye kara verdik, eli i taşın tına koymaya hazırız dedik, ancak diğer siyasi partilerin aynı sorumluluk ve duygu içinde hareket etmediklerini tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Türkiye’nin bugün demokrasiye ihtiyacı var, reforma ihtiyacı var, ekonomik sorunları var, kkınmaya ihtiyacı var. En önemlisi bütün sınırlarımız ateş çemberi, Türkiye’nin sağ sim ve istikrarlı bir şekilde yönetime kavuşma ihtiyacı var. Biz koisyon görüşmelerinde şunları ileri sürdük, Türkiye’nin 5 temel sorunu var. 1. Dış pitika 2. Ekonomi 3.Anayasa 4. Eğitim ve 5. Toplums barış. Bu 5 temel konuyu çözümü noktasında 14 tane ilke belirledik.  Bu ilkeler doğrultunda herkesle görüşmeye hazırız dedik. Bu açıkladığımız ilkelerde kim yok diyemeyeceği ilkeler. Herkesi kağıt üzerinde evet bunlar Türkiye’de mıdır, yapım diyebileceği ilkeler. Milli iradeye saygı gösterdiği i tüm Türkiye’ye göstermek amacıyla genel merkezi tarafından bir broşür basıldı. Bunu da tüm Türkiye’ye dağıttık. Dedik ki arkadaş bunun içerisindeki ilkelere bir itirazınız varsa bunlar üzerinde konuşım, hangilerini ka ediyornuz hangilerini ka etmiyornuz bunları birlikte değerlendirelim dedik ve Türkiye’nin 4 yıllık çözüm odaklı yüksek profilli, taraflar arasında güvene dayı bir koisyon kurulmasına ihtiyacı duğunu söyledik. koisyon kurulması için eli den geleni yaptık” ifadelerini kullandı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert