Liseli Gençler Basketbol A Kategorisinde aynı grupta mücadele eden Amasya Macit Zeren Fen Lisesi Grup birincisi, Amasya Açı Eğitim Kurumları ise grup ikincisi oldu. 

Çeyrek ve yarı final müsabakalarında Merzifon takımlarını yenerek final müsabakası oynamaya hak kazanan  ve İl Milli Eğitim Müdürü Doç.Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hakkı DEĞERLİ 'nin de birlikte izlediği final müsabakası sonucunda Amasya Macit Zeren Fen Lisesi rakibine yine üstünlük sağlayarak 61-43 lük skorla şampiyonluğa ulaştı.Turnuva 2. cisi olan Amasya Açı Eğitim Kurumları sporcularının belge, kupa ve madalyaları İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hakkı DEĞERLİ tarafından verilirken, şampiyon takım olan Amasya Macit Zeren Fen Lisesinin belge, kupa ve madalyaları ise İl Milli Eğitim Müdürü Doç.Dr.İlker KÖSTERELİOĞLU tarafından takdim edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU turnuva ikincisi olan Amasya Açı Eğitim Kurumları idareci, sporcu ve seyirci öğrenciler ile konuşarak sporun dostluk, kardeşlik ve aynı zamanda eğitimin bir parçası olduğunu vurguladı.