05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 14:05

‘Çevre Ekseninde Şehirlerimiz Eşleşiyor’ Konulu İş Birliği Protokolü İmzaladı.

Amasya Üniversitesi, Letonya Daugavpils Üniversitesi ile ‘Çevre Ekseninde Şehirlerimiz Eşleşiyor’ konulu İş Birliği Protokolü imzaladı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 18-01-2020 10:59   Güncelleme : 18-01-2020 10:59
‘Çevre Ekseninde Şehirlerimiz Eşleşiyor’ Konulu İş Birliği Protokolü İmzaladı.

Amasya Üniversitesi, Letonya Daugavpils Üniversitesi ileÇevre Ekseninde Şehirlerimiz Eşleşiyor’ konulu İş Birliği Protokolü imzaladı.  Amasya Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen toplantıya, Suluova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin, Suluova Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi   Müdürü İbrahim Bal, Suluova MESEM Müdürü Şahin Özdemir, Yasemin İpekçi, Tuğçe Taymaz Katıldı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı ve Letonya Daugavpils Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrêna Kokina tarafından imzalanan protokol, proje koordinatörü İbrahim bal tarafından Prof. Dr. Süleyman Elmacı’ya teslim edildi. Toplantıda ayrıca 2020 yılı içinde planlanan projeler ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Proje kapsamında iki ülke arasında iş birliğinin her alanda geliştirilmesi amacıyla Üniversiteler arası iş birliği için karşılıklı temaslar gerçekleştirildi.  Letonya Daugavpils Üniversitesinden bir heyet Suluova Meslek Yüksek Okulunda “Çevre ve Atık Yönetimi” konulu çalıştaya katıldı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı; “Projenin amacı çevresel sorunlar ekseninde, AB katılım sürecinde Türkiye’nin yerel düzeydeki idari birimlerinin yönetsel ve uygulama kapasitesinin geliştirilmesidir” dedi. Rektör Elmacı, yapılan görüşmeler sonucu ‘Amasya Üniversitesi’ ile ‘Letonya Daugavpils Üniversitesi’ arasında iş birliği anlaşması imzalandı. İş birliği anlaşması kapsamında iki üniversite arasında öğretim üyesi değişimi, öğrenci değişimi, ortak panel, konferans, seminer, çalıştaylar düzenlenmesi ve eğitimle ilgili ortak çalışmalar yapılması planlandığını söyledi.

Proje Koordinatörü İbrahim Bal ise bu projenin Amasya/Suluova ile Letonya’da Daugavpils şehirlerinin idareleri arasında sürdürülebilir iş birliği sağlamak ve İki ülke arasında ortak ağ oluşumuna yönelik çalışmalar yaparak şehir eşleştirme konusunda karşılıklı işbirliğinin sağlanması için çalışacaklarını söyledi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert