İşte Türkiye’de Görülmesi Gereken 10 Yer:
 
         Hasankeyf: Batman Hasankeyf listenin ilk sırasında. Kısa süre sonra lar tında kacak bu yeri mutlaka görmelisiniz.
 
         Nemrut Dağı: Türkiye’nin güneydoğunda unan Nemrut Dağı’nın yüksekliği 2 bin 150 metre Nemrut Dağı UNESCO listesinde de yer ıyor.
 
 
         Eğirdir Gölü: Türkiye’nin her yanında unan görülmesi gereken yerleri listeleyen İngiliz gazete, bu kez de ülkenin güneybatısından bir örnek veriyor. Dağ ile çevrelenen Eğirdir Gölü, listede kendine yer uyor. Bir öneri de, eski Bizans sitesi Sagassos ve Antioch’un ziyaret edilmesi yönünde.
 
         Sümela Manastırı: Kara Bölgesi’nin önemli turistik yerlerinden Sümela Manastırı, Trabzon’da unuyor. İngiliz gazete, bu ahşap yapıyı Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında listeledi.
 
         Edirne: Bir zamanlar Osmanlı’nın başkentliğini de yapan bu kent, Yunanistan- Bulgaristan sınırında yer ıyor. Görkemli bir mimariye sahip an Edirne’de, Selimiye Camii mutlaka görülmesi gereken bir başyapıt.
 
         Kars ve Ani: Ermenistan yakınında unan bu kent, lezzetli peynirinin yanı sıra Rus evleri ile de ünlü. Ortaçağ’dan kma Ermeni şehri Ani mutlaka görülmeli.
 
         Amasya: Ankara’nın kuzeydoğunda unan bu şehir, Yeşilırmak Vadisi kıyısında. Görülmesi gereken bu kentte, yarı ahşap Osmanlı evleri, butik otellere dönüştürülmüş. Irmağın şehrin içinden geçmesi ise ayrı bir ahenk uşturuyor.
 
         Van Gölü: İngiliz gazetenin listesinde yer an bu soda gölü, ülkenin en büyüğü. Kaymak ve b eşliğinde, yağda yumurtı bir kahvtı ile kentin ünlü kahvtısını tadabilirsiniz.
 
         Safranbu: UNESCO Dünya Miras koruma listesinde unan Safranbu, yarı ahşap evleri ve konakları ile görülmesi gerekenler arasında.
 
         Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya’mızı dünya çapında bir gazetenin okurlarına önermesi ili açısından önemlidir, tanınırlığımızı arttırmıştır. Demek ki yaptığımız işlerde başarılıyız, gazetenin böyle bir make yayımlaması turizm açısından da Amasya’mız için kazan acaktır dedi.