Amasya Barosunun 61. yıl dönümü; Amasya Adliyesinde Atatürk büstüne çelenk koyma, saygı duruşu, İstiklal Marşı, ardından pasta kesimi ve kokteyl programı ile kutlandı.

 

Amasya Baro Başkanı Av. A. Melik Derindere programda yaptığı konuşmada şunları söyledi; Amasya Barosunun kuruluşunun 61. Yıldönümünü kutlamaktan onur ve mutluluk duymaktayız. Kuruluşundan beri, Atatürk İlkelerine bağlılığını her daim vurgulayan ve Laik, Demokratik Hukuk Devleti ilkelerinin gelişimine katkı sunan Baromuz, üzerine aldığı ağır sorumluluğu gelecek kuşaklara taşıma kararlılığı içerisindedir.

24 Ocak 2020 günü Elazığ merkezli deprem de yaşamlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kederli Ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı, yaralılarımıza Acil şifalar dilerken, ölü ve yaralı sayısının artmamasını temenni ediyoruz. Her zaman felaketler karşısında birlik olmuş Türk Milletinin deprem nedeniyle mağdur olmuş vatandaşlarımızın yardımına koşarak yaralarını sarması bir kez daha vefasını ve dayanışmasını göstermesi acılarımızı azaltmaktadır.

Geçen bir yıl içerisinde aramızdan ayrılan değerli meslektaşımız Av.Uğur ŞATIROĞLU’na Allahtan bir kez daha rahmet dilerken, camiamıza ve değerli Ailesine de sabırlar diliyorum.

Hukukun ve hukukun üstünlüğünün en çok konuşulduğu bir dönemi yaşamaktayız. Hain 15 Temmuz girişiminden sonra yargı alanında yaşanan boşluk ve kaos, hukuk ve adaleti aratan kararlar nedeniyle devam etmekte, hukuk devleti anlayışının yerleşmesine ve gelişmesine engel olmaktadır. Özellikle Yargı bağımsızlığının sağlanamamış olması, HSK yapısının oluşumunda siyasi iradenin belirleyici olması yargı güvenliğinin sağlanmasını mümkün kılmamaktadır. Bu olumsuz şartlarda, vatandaşın hakkını büyük özveri ile, ekonomik sorunlarla boğuşarak ve dahi cesaretle savunan tüm meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler de Meslektaşlarımızdan aldığımız destek ile hukuk ve demokrasi mücadelemizi sürdürmeye, meslek sorunları başta olmak üzere meslektaşlarımıza yönelik tüm olumsuzlukları gidermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile Baromuzun Kuruluşunun 61. Yıldönümünü kutlar, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.