Amasya İl Genel Meclisi 2020 Şubat ayının ilk toplantısını, 03.02.2020 Pazartesi günü İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan Başkanlığında, İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Encümen Müdürü Muammer Şahin ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.


İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan; “Ülkemizde deprem yaşandı Elazığ ve Malatya’da. Cenab-ı Allah bir daha böyle bir afet göstermesin. Devletimiz, milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde kısa sürede yaraları sarıyor. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İdlip şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bugün ülkemizde tüm okulların ikinci dönemi açıldı. Öğrenci, veli ve öğretmenlerimize başarılar diliyor, burada birlikte alacağımız kararların ülkemize ve Amasya’mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Cenab-ı Allah bizleri adaletten ayırmasın” şeklinde konuştu.

MHP Grup Başkanı Mesut Ünal konuşmasında; “Şubat ayı toplantısının memleketimiz için hayırlı kararlar alınmasını niyaz ederim İdlip şehitlerimize Allahtan rahmet Gazilerimize acil şifalar diliyoruz Elazığ ve Malatya depreminde ölenlere rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İkinci yarı yılın Öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye hiçbir zaman ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde en kısa sürede deprem yaralarını sarıyor. Cenab-ı Allah bir daha böyle acılar göstermesin” dedi. Ünal; Türk Bayrağına yapılan hakareti kınıyoruz, “Ezanlar Susmaz Bayrak İnmez” şeklinde konuşmasını noktaladı.

CHP Grup Başkanı Gürkan Erkişi; “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Burada birlikte alacağımız kararların ülkemize ve Amasya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ile İdaremize verilen görevlerin yerine getirilmesinde 1 adet 1. nci derece kadroda; 8750 unvan kodu ile Tekniker unvanlı kadronun ihdas edilmeyle ilgili Plan Bütçe Komisyonunca tanzim edilen 28.01.2020 tarih ve 3 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Özel İdaresinde çalışmakta 19 personelin Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11.maddesine göre hazırlanan (111) Sayılı (Dolu Kadro Derecesi Değişiklik Cetvelinin onaylanmasına ilişkin Plan Bütçe Komisyonunca tanzim edilen 28.01.2020 tarih ve 4 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İlimiz Merzifon İlçesi Çavundur köyü Kızılyer mevkiinde mülkiyeti Nesibe BAYRAM adına kayıtlı 124 ada 2 nolu parseldeki toplam 3983,51 m2 taşınmazda toplulaştırmadan dolayı parselin değişiklik oluştuğundan hazırlanan ilave imar planı revizyonunun onaylanmasıyla ilgili teklif görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra AK Parti Grup Başkanı Deniz Sümer İl Genel Meclis Başkanlığına 3 adet önerge verdi. Önergeler önce gündeme alındı, ardından ilgili komisyonlara sevki oy birliği ile kabul edildi.