Okullarda kaynaştırma, bütünleştirme eğitimi kapsamında olup akranlarıyla aynı sınıfta okuyan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin birebir veya gruplar halinde eğitim aldıkları destek eğitim odaları, öğrencilerin ilgi, dikkat ve yeteneklerini artıracak çeşitli eğitim materyalleri ile zenginleştirildi.

2019-2020 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi itibariyle Amasya genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerden toplam 100 okulun destek eğitim materyali, Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğünce temin edilerek olup bu içeriklerin okullara dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Konuyla ilgili  açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU, "Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu, öğrencilerimizin her alanda olduğu gibi özel eğitim alanında da gerekli bilgi ve becerileri kazanmasını hedeflemektedir. Biz de İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak özel eğitim öğretmenlerimizden bir komisyon oluşturup okullarımızdaki destek eğitim odalarından yararlanan öğrencilerimizin ihtiyaç analizi yapılarak kullanımına sunabileceğimiz eğitim materyallerini anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde ayrı ayrı tespit ettirdik. Tespit edilen eğitim materyallerini ikinci dönem başı itibariyle tedarik ettik ve okullarımıza dağıtımına başladık. Öğrencilerimize faydalı olacağına, öğretmenlerimizin de işlerini kolaylaştıracağına inandığımız destek eğitim materyallerinin okullarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.