05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 09:59

Amasya Tarımına 22 Milyon TL Hibe Desteği

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi 13'üncü etap programı kapsamında yapılan başvuru sonuçları belli oldu. Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Şeker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,

AMASYA
Giriş Tarihi : 06-02-2020 11:15   Güncelleme : 06-02-2020 11:15
Amasya Tarımına 22 Milyon TL Hibe Desteği

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi 13'üncü etap programı kapsamında yapılan başvuru sonuçları belli oldu. Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Şeker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Projeleri geçen ve yaklaşık 22 milyon TL tutarındaki projeleri kabul gören 49 yatırımcımıza yüzde 50 oranında hibe desteğinde bulunacaktır'' dedi.

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Şeker Konuyla ilgili;

''Tarım  ve Orman Bakanlığımızca, 2019/30 sayılı Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında yapılan değerlendirme ve bütçelendirme çalışmaları sonucu ilimizden ekonomik yatırımlar konusunda uygunluk kriterlerini taşıyan 49 adet proje kabul edilmiştir.

Projeleri geçen ve yaklaşık 22 milyon TL tutarındaki projeleri kabul gören 49 yatırımcımıza yüzde 50 oranında hibe desteğinde bulunacaktır. İlimizde üretilen tarıma dayalı ürünlerin yerinde işlenmesi ve değerlendirilmesi katma değer açısından çok önemlidir, üreticilerimize ve ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayacaktır.

Bu kapsamda İlimize verilecek hibe desteğinin doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesini, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesini, gıda güvenliğinin güçlendirilmesini, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması sağlanacağının temennisiyle Amasya tarımı ve ülke ekonomimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert