Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç 14 Şubat “Ferhat ile Şirin” festivali düzenleniyor, dedi.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, 12-14 Şubat Tarihleri arasında ilimizde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "Ferhat ile Şirin Festivali" kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu.

Aşklarıyla efsane haline gelen Ferhat ile Şirin’in yaşadığı kent olarak bilinen Amasya’da 14 Şubat Sevgiler Günü nedeniyle Amasya Belediyesi öncülüğünde ‘12-14 Şubat tarihlerinde 'Ferhat ile Şirin Festivali’ gerçekleşiyor.

Başkan Kırlangıç, Ferhat ile Şirin’in efsanesinin Amasya’da yaşandığını söyleyerek, “Ferhat Amasya’da bir nakkaş, Şirin de Mehmene Hatun’un kızı Amasya Sultanı’nın yeğeni. Mehmene Hatun bir şartla kızını Ferhat’a vereceğini söylüyor. Ferhat’tan Amasya’ya su getirmesini istiyor. Ferhat da dağları adeta delerek kanallar açıp kente su getiriyor. Bu kanallar hala günümüzde görülebiliyor. Hatta en çok turist çeken yerlerin başında geliyor. Bu aşk hikayesi kentimizin simgelerinden birisi. Biz de 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel olarak bir etkinlik düzenlemek istedik” dedi.

Kırlangıç, festivalin halk yürüyüşü ile başlayacağını söyleyerek 'Festival kapsamında toplu nikah töreni olacak. Ayrıca insanların fotoğraf çekinebilmeleri için aşk temalı alanlar oluşturulacak. Köprülerimiz kalplerle ve çiçeklerle süslenecek. Çocuklarımıza elma ve kestane şekeri dağıtılacak, dilek balonları uçurulacak. Ayrıca Aşıklar Köprü'ne çiftler dilek kilitleri takacak. Safiye Soyman ile Faik Öztürk konseri olacak. Güzel bir ışık gösterisi ile etkinliği tamamlayacağız. Uzun yıllardır Amasya'nın gündeminde olan bir proje bu. Bu yıl aşk temasıyla festival havasında gerçekleştirilecek. Çevre illerden de 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çiftlerin kentimize gelmesini bekliyoruz. İlerleyen aşamada ise tüm Türkiye'den katılım olmasını bekliyoruz diye konuştu.