05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 16:53

Amasya'da Şehitler ve Gaziler Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Amasya Belediyesi "Ferhat ile Şirin Festivali” kapsamında şehitler ve gaziler için saygı yürüyüşü düzenledi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 15-02-2020 09:42   Güncelleme : 15-02-2020 09:42
Amasya'da Şehitler ve Gaziler Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Amasya Belediyesi "Ferhat ile Şirin Festivali” kapsamında şehitler ve gaziler için saygı yürüyüşü düzenledi.

Bu yıl ilk defa Amasya Belediyesi tarafından düzenlenen festival, "Şehitlerimize Saygı ve Ülkemize Sevgi Yürüyüşü" ile başladı. İstasyon Köprüsü'nden başlayan ve Şehzadeler Gezi Yolu'nda sona eren yürüyüşte Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Bugün bir kez daha Amasyalı olduğundan gurur duyduğunu belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında;

“Biraz önce şehitlerimize saygımızı, ülkemize sevgimizi ifade etmek için buruk bir şekilde yürüdük. Buruk bir şekilde yürüdük; çünkü iki hafta önce Elazığ depremiyle sarsıldık. Geçen hafta Van’da çığ altında kaldık. İstanbul’da uçağımız düştü. İdlib’te kalleşçe saldırıya uğradık ve şehitler verdik. Bugün üzüntümüzü, kederimizi içimize gömüp milletçe dimdik ayakta olduğumuzu gösterdik. Böylece birliğimizi, dayanışmamızı, kardeşliğimizi biraz daha pekiştirdik. Vatanımız için, milletimiz için canını feda etmeyi göze alan kahraman şehitlerimizin ruhlarını muazzez kıldık. Allah bütün şehitlerimizden razı olsun. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

Millet ve maneviyat için bugüne kadar gereken her şeyi yaptıklarını söyleyen Başkan Sarı, konuşmasının devamında;  “Bizzat ben Mehmet Sarı olarak memleket sevdamın bedelini ödemiş bir insanım. Milleti, memleketi para kasası gibi görenlerden ders alacak değilim. Kimsenin ağzına bakarak, kimseden icazet alarak da yaşamıyorum. 10 ay önce Amasya Belediye Başkanlığı görevini üstlendim. Her işimi sizin gözünüz önünde yapıyorum. Hesabını veremeyeceğim hiçbir işim yok. Vaktimin tamamını Amasya’ya hizmet etmek için harcıyorum. Göreve başladığım gün odamın kapısını kaldırdım. Amasya’yı geliştirip güzelleştirmek için canla başla çalışıyorum. Yapmayı vaat ettiğimiz yatırımlar için Amasya’nın kaynakları yetersiz. Ben de İstanbul’dan, Ankara’dan bulduğum imkânları, kaynakları Amasya’ya getirmek için gayret ediyorum. Fakat birileri de Amasya’nın imkânlarını İstanbullara, Ankaralara taşımaya çalışıyorlar. Hepsini biliyorum. Ambardaki ekini dışarı çeken fareler gibiler. İçerdekini dışarı götürmeye çalışıyorlar. Amasya’dan, Amasyalı’dan geçinen bu asalakların, kenelerin kim olduklarını sizler de gayet iyi biliyorsunuz. Buradan isimlerini zikretmeyeceğim. Biz işimize bakacağız. Tarih, kültür, medeniyet şehri Amasya’yı daha güzel hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Amasya’ya gelen ziyaretçilerin sayısını artırmak için tanıtım faaliyetlerine daha çok ağırlık vereceğiz. Ferhat ile Şirin Festivali’ni geleneksel hale getireceğiz. “Şehzadeler Şehri” olarak bilinen Amasya’yı, “Sevgi Şehri” olarak da bilinir hale getireceğiz. Bugün 14 Şubat, Bazıları Sevgililer Günü diyor. Birbirlerine olan sevgilerini ifade ediyorlar. Biz de Ferhat ile Şirin Günü diyoruz. Bunun için akşam da Ferhat ile Şirin Festivali düzenleyeceğiz. Festivalimiz bir ilk olacak. Gelecek yıllarda da festivalimizi geleneğe dönüştüreceğiz. Böylece 14 Şubat gününü Amasya’yı tanıtmak için fırsata çevireceğiz. Amasya’nın sevgi şehri olduğunu herkese göstereceğiz” diye konuştu.

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert