Amasya Ticaret ve Sanayi Odası 19-22 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen KOSGEB destekli Belarus iş gezisi kapsamında Mogilev'de düzenlenen iş platformu toplantısını gerçekleştirdi.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Ergen'in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya; Amasya TSO Genel sekreteri Hasan Cinbaz, Amasya TSO üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Minsk Büyükelçisi, Türkiye Cumhuriyeti Minsk Ticaret Müşaviri, Mogilev Belediye Başkanı, Mogilev Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Mogilev TSO üyeleri, Mogilev Serbest Sanayi Bölge Müdürü ve işletmecileri katılım sağladı.

ATSO Meclis Başkanı yaptığı konuşmada; Amasya'nın ve bölgenin güçlü olduğu sektörleri, işbirliği olanaklarını ve Amasya'nın ekonomik değerlerini anlattı. Ayrıca her iki kurumun üyeleri arasında gerçekleşebilecek muhtemel ikili iş ilişkileri, yatırım fırsatları, Belarus'daki iş olanakları ve finansman imkanları gibi konular görüşüldü. Buradaki hedefin, iş adamlarına yeni pazarlar bulmak, işletmelerin dış ticaret kapasitesini geliştirmek, olduğu belirtildi.