Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının, Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm Mali Destek Programı Kapsamında hazırlanan ve hibe desteği almaya hak kazanan  "Gümüşhacıköy Çalışıyor Üreticiler Kazanıyor" projesi ile ilgili, Gümüşhacıköy Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Gümüşhacıköy Ziraat Odası Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokole Kaymakam Arabacı, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdür V. Kadir Karadaş, Ziraat Odası Başkanı Sadık Çolak, Köylere Hizmet Götürme Birliği personeli Cem Şenalır ve Ziraat odası Başkanlığı personelleri katıldı.

Kaymakam Arabacı "Gümüşhacıköy Çalışıyor Üreticiler Kazanıyor" projesi ile ilgili ortaklık protokolünün ilçemize hayırlı olması temennisinde bulunup “proje sayesinde ilçemizin önde gelen tarımsal ürünlerinden, kuşburnu, elma, alıç sirkesi, ceviz gibi ürünler değerlendirilecektir. Ceviz kırma, yıkama, kurutma,  toplama ve kuru gıda paketleme çalışmaları da proje kapsamında teknoloji kullanılarak yapılacak olup, satış performansı içinde paketlenen kuru gıda ürünlerinin patenti alınarak, çiftçimize destek sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca İstanbul karayolu üzerinde bulunan yol kenarı satış noktasında perakende satış desteği mevcut olacaktır” ifadelerini kullandı.