Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Amasya Valiliği'n, ziyaretinde Amasya'ya kazandırılacak spor yatırımlarına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Medeniyetimizin sembol şehirlerinden biri olan Amasya’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şehrimizin tüm sporla ilgili, gençlikle ilgili konularını değerlendirme, bizatihi yerinde görme şanslarının olacağını belirterek, “Değerlendirmemiz akabinde de inşallah tıpkı bugüne kadar olduğu gibi sportif anlamda zaten çok güzel yatırımlarımız var. Bunları da yenileriyle birlikte daha da güçlendireceğiz. Spor salonlarımızla ilgili projelerimiz var. Spor tabana yaymakla ilgili, sporun gelişimiyle ilgili, kolaylaştırmakla ilgili semt sahaları projelerimiz var. Basketboluyla, futboluyla, tenisiyle, yüzmesi pek çok branşta aktivitemizi, projemizi en güzel şekilde Amasya’mızda gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İnşallah yarınların şampiyonlarını her alanda yine Amasya’dan ülkemizi, milletimizi gururlandıracak sporcularımızı yetiştireceğiz” dedi.

Gençlik alanında yurtlarımızla ilgili projelerde çıtayı daha yukarı çıkarma gayretinde olduklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Gerekse gençlik merkezilerimizin sayısını artırma, nitelik noktasında güçlendirme çalışmalarımız var. Köyleriyle, beldeleriyle, ilçeleriyle, merkeziyle Amasya’nın her karış toprağını sporla, gençlikle ilgili yatırımlarla inşallah çok daha yukarı taşımanın sevinci, gayreti içerisindeyiz. Şimdiden bugün aldığımız yatırım kararlarının Amasya’mıza, Amasya’mızın gençlerine, Amasya’mızın kadınlarına, Amasya’mızın değerli halkına, sporcularına hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.