Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;

"Çin'in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılan corona (covid-19) virüsüyle etkin mücadele kapsamında başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere devletimizin tüm kurumları bütün imkânlarıyla seferber olmuş durumdadır.

Amasyas İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak corona virüsle mücadele için ilimizde alınan tedbirlere azami ölçüde katkı sağlamanın gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede Amasya Merkez İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyon ve desteğiyle koruyucu maske üretimine başlıyor 

İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner NERGİZ ve Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Seyhan YILMAZ, 20 Mart Cuma günü saat 12.00'de İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan ve koruyucu maske üretimi yapacak atölyelerde incelemelerde bulundular. Atölyelerde üretim öncesi hijyen ve çalışanlar için yeterli sosyal mesafe düzenlenmesi başta olmak üzere gerekli çalışma koşulları oluşturuldu.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü güç birliği ve koordinesinde İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alan öğretmenleri ve diğer çalışanları tarafından hazırlanacak koruyucu maskeler ilimizin ihtiyacını karşılayacak nitelikte ve yeterlilikte olacak." denildi.